Koncuk: Amasya MEM'de rezillik...

Koncuk: Amasya MEM'de rezillik...

Amasya MEM’i eleştiren Koncuk şunları kaydetti: “Amasya MEM'de rezillik. Yargı kararıyla iade edilen müdüre, ‘Tebliğden sonra 15 gün içinde göreve başlaman gerekirdi’ denildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yargı kararıyla görevine iade edilen okul müdürünün okuldaki işlerini tamamlayamaması dolayısıyla görevine başlayamadığını söyleyerek, “ ‘Tebliğden sonra 15 gün içinde göreve başlaman gerekirdi’ denildi. Bu gerekçe gösterilerek okul müdürü göreve başlatılmadı. Peki bu müdür okuldaki işlerini bitirmeden, yazılılarını tamamlamadan, öğrencileri yüz üstü bırakarak mı göreve başlayacaktı?” dedi.

Amasya MEM’i eleştiren Koncuk şunları kaydetti: “Amasya MEM'de rezillik. Yargı kararıyla iade edilen müdüre, ‘Tebliğden sonra 15 gün içinde göreve başlaman gerekirdi’ denildi. Bu gerekçe gösterilerek okul müdürü göreve başlatılmadı. Peki bu müdür okuldaki işlerini bitirmeden, yazılılarını tamamlamadan, öğrencileri yüz üstü bırakarak mı, göreve başlayacaktı? Yazıklar olsun. Sizin asıl niyetiniz belli. Bu durumu fırsata çevirmeye, istemediğiniz müdürü bu şekilde harcamaya çalışıyorsunuz. Bu iş burada bitmez. Amasya Valisi, İl Müdürü, Taşova MEM ilçe müdürü emin olun bu yaptığınız zulümdür. Bu tavrınız ancak sizi küçültür, büyütmez. Utanmalısınız. Siz mevzuatı bu şekilde yorumlayarak ancak kötü niyetinizi gösteriyorsunuz, ancak bu işleminiz de yargıdan dönecek. Ayıbınızla kalacaksınız.”

Türk Eğitim-Sen tarafından MEB'e yazılan yazı: 

 

Sayı    :GMT.430.00/380                                                                                      02/05/2016

Konu :Hasan KILIÇ

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

 

Daha önce Taşova Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapmakta iken görev süresi uzatılmayıp Amasya / Merkez Hattat Hamdullah İmam Hatip Ortaokulu’na öğretmen olarak atanan sendikamız üyesi Hasan KILIÇ, bu görevine devam ederken, açmış olduğu davada,   Samsun İdare Mahkemesinin lehine verdiği karara istinaden Amasya İli Taşova İlçesi’nde bulunan Ballıdere Ömer Saray Ortaokulu’na Müdür olarak atanmıştır.

           Üyemiz ilgili atama kararnamesini 07.04.2016 tarihinde tebellüğ etmiştir. Ancak, planlanmış yazılı yoklamaları tamamlamak, değerlendirmeleri yapabilmek için, 21.04.2016 tarihinde ayrılacağını okul idaresine bildirmiş ve işlerini tamamladıktan sonra 21.04.2016 tarihinde, görevden ayrılma yazısı yazdırarak, görev yaptığı okuldan ayrılmıştır.

Üyemiz görevden ayrıldığı tarihten itibaren 7 gün mehil süresi kullanarak 28.04.2016 tarihinde Ballıdere Ömer Saray Ortaokulu’nda görevine başlamıştır. Ancak, Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 28.04.2016 tarih ve 4754739 sayılı yazısı ile üyemizin 657 sayılı Kanun’da belirtilen mehil müddetini aştığı, süresi içinde göreve başlamadığı gerekçesiyle okulundaki göreve başlama işleminin iptal edilmesi istenmiş ve bu yazı üzerine Taşova Kaymakamlığı Ballıdere Ömer Saray Ortaokulu Müdürlüğü’nün 28.04.2016 tarih ve 55 sayılı yazısıyla yargı kararı sonucu okula Müdür olarak atanan üyemiz Hasan KILIÇ’ın 28.04.2016 tarih ve 54 sayılı göreve başlama yazısı iptal edilmiştir.

           Üyemiz Hasan KILIÇ’ın tebellüğ ve ayrılış tarihleri farklı olduğu halde tebellüğ tarihi esas alınmak suretiyle mehil süresi hesabı yapılarak, eski görev yerinde yapmış olduğu yazılı değerlendirmeler ve fiilen girilmiş dersleri görmezden gelinip, bu çalışmaları mehil süresi içindeymiş gibi değerlendirilmiş, bu suretle göreve başlama işlemi usulsüz olarak iptal edilmiştir.

            Mehil süresi konusunda bir tereddüt var ise üyemizin işe başlatılmaması yönünde işlem tesis etmek yerine göreve başlatılıp, tereddüt edilen hususun incelenmesi ve gerekirse soruşturulması gerekirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleşmiş olan işe başlama işleminin iptal edilmesini istemek üzere yazı yazması, Okul Müdürlüğünün de bu yazıya istinaden gerçekleşmiş olan işe başlama işlemini iptal eden yeni bir yazı yazması açıkça mevzuata aykırı olup, tamamen keyfi değerlendirilmelerle ortaya konulan işlemlerdir.

             Bakanlığınızca işe başlatılmadığı her gün daha çok mağdur olduğu açık olan üyemiz Hasan KILIÇ’ın mağduriyetine ivedilikle son verilmesi amacıyla, Amasya Valiliği ve Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılı olarak uyarılması ve üyemizi atandığı göreve başlatmama yönünde tesis edilen işlemin iptali ve üyemizin atandığı göreve başlatılması için yazılı talimat gönderilmesi, ayrıca üyemizin yaşadığı mağduriyetten dolayı ilgililer hakkında soruşturma başlatılması hususunda;

            Gereğini arz ederiz.

 

 

 

 

 

                                                M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN                              Musa AKKAŞ

                                               Genel Mevzuat ve Toplu                    Genel Sekreter

Sözleşme Sekreteri

 

 

 

EKLERİ:

1-Hasan KILIÇ’ın eski görev yerinden ayrılış yazısı ve personel nakil bildirimi

2- Hasan KILIÇ’ın yeni görev yerine başlama yazısı 

3-Hasan KILIÇ’ın görev başlama yazısının iptali için Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı

4-Okul Müdürlüğünün göreve başlatmayı iptal yazısı 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.