Koncuk: Hiçbir Paralel Yapıya İnisiyatif Bırakılmamalı

Koncuk: Hiçbir Paralel Yapıya İnisiyatif Bırakılmamalı

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz sonrasında yaşanan gelişmeler ve hangi derslerin çıkarıldığı noktasında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk önemli açıklamalarda bulundu

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz sonrasında yaşanan gelişmeler ve hangi derslerin çıkarıldığı noktasında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bu yaşadıklarımızdan çıkarmamız gereken en önemli ders, kim ya da ne olursa olsun hiç bir paralel yapılanmaya zemin hazırlamamak olmalıdır" dedi. 

"Devleti yönetenlerin evrensel hukuk, toplumsal kıymet hükümlerimiz ve ihtiyaçlarımızı dikkate alarak bir kamu yapılanması planlaması şarttır" diyen Genel Başkan Koncuk, "Toplumsal kucaklaşma için adımlar bekliyoruz" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde; 

"15 Temmuz hain darbe girişiminden ne kadar ders çıkarıldı?Bu konuyu ülke olarak tartışmalı ve kamuda bu tecrübelerle hareket edilmelidir. 

Üzülerek söylemek istiyorum ki, kamu yönetiminde 15 Temmuz öncesinden pek farklı bir yaklaşımı şuana kadar görebilmiş değiliz.Böyle gidemez. 

15 Temmuz belası, kamuda ve TSK'da hakim olmaya çalışanların yıllar içerisinde planlı çalışması ile devleti ele geçirme macerasına dayanır. 

Bu kadrolaşmaya siyasi saiklerle göz yumulması millet olarak büyük bir travma yaşamamız sonucunu doğurmuş, maliyeti çok ağır olmuştur. 

Bu yaşadıklarımızdan çıkarmamız gereken en önemli ders, kim ya da ne olursa olsun hiç bir paralel yapılanmaya zemin hazırlamamak olmalıdır. 

Devleti yönetenlerin evrensel hukuk,toplumsal kıymet hükümlerimiz ve ihtiyaçlarımızı dikkate alarak bir kamu yapılanması planlaması şarttır. 

Yeni tehditlere ve öngörülebilir huzursuzluklara duçar olmamak için, tüm toplumu kül olarak kucaklamak, ayrımcılığa izin vermemek önemlidir.

Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak için, hiç bir sendika, menfaat grubu, dernek, vakıf, cemaat vb yapılara inisiyatif bırakmamak  esastır. 

Bu tür yapılara İnisiyatif bırakmamak için ise tüm mevzuatın kurumsal bir hedef içerisinde, keyfiyete müsaade edilmemesi  hayati önemdedir.

Şuan ki görüntü merkez yönetimin taşraya yeteri kadar hakim olamadığı ve ifade ettiğim yerel güç odaklarının keyfiliklerine göz yumulduğudur.

Bu anlayışla verimlilik, üretimde kalite, liyakat ve kabiliyetin öne çıkabilmesi mümkün olmayacak, adalet ve huzur asla sağlanamayacaktır. 

Devleti yönetmek, milleti mutlu ve huzurlu kılmak iddiasındaki herkesin küçük düşünmeden, toplumsal kucaklaşma için adımlarını bekliyoruz.

Bütün bu sebeplerle geçmişi tartışmak yerine geçmişten ders alarak şapkayı önümüze koymak ve her türlü tedbiri almak, artık, kaçınılmazdır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.