Koncuk: Şube Müdürlüğü Oyunu Bitti!

Koncuk: Şube Müdürlüğü Oyunu Bitti!

GİRİŞİMLERİMİZLE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OYUNU BİTTİ

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şube müdürleri ile ilgili gelişmeyi, https://www.facebook.com/ismail.koncuk.77 adresindeki   facebook sayfasında iki ayrı açıklama ile duyurdu.


Saat 16:45’de yapılan açıklama https://www.facebook.com/ismail.koncuk.77


Bilindiği üzere şube müdürlerinin sadece sözlü puana göre atamasını öngören yönetmeliği dava etmiş ve yürütmesini durdurmuştuk, ancak bu yargı kararını bu defa kanun çıkararak bypass etme gayreti oluşmuş ve İktidar milletvekillerince(Amasya Milletvekili Avni Erdemir ile Kars Milletvekili Yunus Kılıç) tarafından bir kanun tasarısı hazırlanarak, şube müdürlerinin sözlü ile atanmasını öngören ve son bir yıl içindeki atamaları da bu kanun kapsamına alan bir tasarı düzenlenmişti. Bu kanun tasarısı bugün görüşüldü, bu tasarı girişimlerimiz sonucunda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kütahya Milletvekili Alim Işık, Mersin Milletvekili Ali Öz, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın gayretleri ile geri çekilmiştir. Bu konuda hangi siyasi partiden olursa olsun gayret gösteren sayın milletvekillerine mağdur edilen şube müdürleri adına teşekkür ederim. Bu tasarıyı belki de, İktidar milletvekillerini aldatarak, tasarı haline getirilmesini sağlayanları da kınıyorum. Şimdi yüzleri kızaracak mı, göreceğiz. İsmail Koncuk Genel Başkan


Saat 22:20’de yapılan açıklama, bu saatte kanun kesinleşmişti. https://www.facebook.com/ismail.koncuk.77


Şube müdürlüğü ile ilgili olarak düzenlenen ve kazandığımız davayı geçersiz kılmaya yönelik olarak hazırlattırılan kanun şu an itibariyle kanundan çıkarılmıştır. İş bitmiştir. Bundan sonra yapılması gereken, kazandığımız davaya uygun olarak, hem yazılı hem de sözlü puanı dikkate alan bir düzenleme yaparak, şube müdürlüğü atamalarını sil baştan yapmaktır. Tabi ki, yeni tercihleri de alınarak. Ne demişler sen doğru ol, eğri belasını bulur, iyi ki Türk Eğitim sen var. Bu arada, çoğu kendilerine üye olan şube müdürlerinin hakkını hiç savunmayan, onları tek kalemde satan yandaş sendikanın da yüzü kızarmalıdır, tabi yüzleri varsa.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum