Koncuk: Terörle Müzakere Değil, Mücadele Edilir

Koncuk: Terörle Müzakere Değil, Mücadele Edilir

Son günlerde peş peşe gelen şehit haberleri Tük milletinin yüreğini yakmaya devam ederken acı haber yine Diyarbakır'dan geldi.

Son günlerde peş peşe gelen şehit haberleri Tük milletinin yüreğini yakmaya devam ederken acı haber yine Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda iki askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz ise yaralandı.

KONCUK: BİRLİK VE KARDEŞLİĞİMİZE YÖNELİK SALDIRILARA GEREKEN CEVAP VERİLMELİDİR

Artan terör olayları ve askerlerimize yapılan saldırıları lanetleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Adına çözüm süreci denilen ancak tam bir ihanet sürecine dönen bu sürecin gereğinin yapılması ve teröre gereken darbenin vurulmasını istedi. Koncuk, "Yıllardır ülkemizi bölmeyi amaçlayan ve dış güçlerin maşası olarak varlığını sürdürme gayretinde olan terör örgütü verilen mücadele sonunda bitme noktasına getirlmiş, ancak siyasi iktidarın, terör bitecek, kucaklaşma başlayacak, örgüt silah bırakacak söylemleri ile başlatılan bu süreç tam anlamıyla terör örgütüne can suyu olmuş ve bu alçakları yeniden palazlandırmıştır.

Vahşet, kan, göz yaşı projelerine Türkiye'yi de dahil etmeyi planlayan şer odakları yine düğmeye basmış ve geçtiğimiz günlerden itibaren güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar birbiri ardına başlamıştır. Son olarak, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan saldırı da iki askerimiz şehit olurken, dört askerimiz ise yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Şehit askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimize ise acil şifalar temenni ediyoruz.

Bu noktada esas olan siyasi iradenin yaşanan bu saldırılar ve gelen acı haberler karşısında artık net ve kesin adımlar atması gerektiğidir. Kendi başlattıkları ve kucaklaşma dedikleri bu sürecin bittiği ve tamamen bir yutturmacadan ibaret olduğu aşikardır. Terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerçeği apaçık bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. İdareciler, askerimize, polisimize ve tüm kamu görevlilerimize yönelik artan saldırılar ve tehditlere karşı net ve kesin tedbiler alarak harekete geçmeli ve bu milletin yüreğine su serpmelidirler. Milletimizin huzur ve kardeşliğine yönelik bu saldırılar tıpkı yöneticilerimizin söylemlerinde olduğu gibi misliyle karşılığını bulmalıdırlar.

Şayet bu kalleş saldırılara yönelik gerekli tedbirler alınmaz ve müdahaleler yapılmazsa, bu ateşin kıvılcımlarının tüm ülkeyi bir yangın yerine çevirmesi hiç te uzak bir ihtimal değildir.

Bu alçak saldırılarla Türk milletin birlik ve bütünlüğünü hedef alan eşkıyaya karşı gün birlik ve beraberlik günüdür. Necip Türk milleti kendi huzur ve güvenliğine yönelik bu saldırılara fırsat vermeyecek, et ve tırnak misali birbirinden ayrılmadan geleceğe yürüyecektir.

Türkiye Kamu-Sen camiası adına Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapılan hain terörist saldırıyı bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, başta şehitlerimizin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm Türk milletine bir kez daha başsağlığı diliyorum."

İsmail Koncuk

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.