Koncuk'tan Başbakan'a Sözleşmeli Öğretmenlik Çağrısı

Koncuk'tan Başbakan'a Sözleşmeli Öğretmenlik Çağrısı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından iktidara seslenerek sözleşmeli öğretmen alımını bir kez daha eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından iktidara seslenerek sözleşmeli öğretmen alımını bir kez daha eleştirdi. Genel Başkan, iktidarın 2011 yılında bütün sözleşmeli personeli kadroya geçireceğini ve bunun gerekçesi olarak da iktidarın kamuda daha etkili ve verimli bir hizmet sunumunu sağlamak için kadrolu memurlara ihtiyaç olduğu sözleri hatırlattı. Bir taraftan etkili bir hizmet için memura ihtiyaç duyulduğunu itiraf edenlerin diğer taraftan aynı hızla sözleşmeli personel alımına devam edilmesinin tutarsızlık olduğunu vurgulayan Koncuk, ‘Emin olun bu millet bu kadar alay edilmeyi hak etmiyor. Kendinize gelin.’ dedi. Koncuk şunları kaydetti:

“İktidarın 2011'de 632 Sayılı KHK ile sözleşmeli memurları kadrolu yaptığı kanunun Genel Gerekçesi neydi? Hatırlatalım.

Kamu hizmetlerinin daha etkili, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve çalışmalarda etkinliği sağlamak" İktidarın gerekçesi

Bu gerekçe ile kaldırdığınız sözleşmeli memur alımına aynı hızla devam ettiniz, şimdi de sözleşmeli öğretmen atayacağız diyorsunuz. Nedir bu?

Allah aşkına sizin kaç yüzünüz var? Bilelim. Seçimden hemen önce farklı bir anlayış,  seçimden  hemen sonra çok daha farklı bir anlayış.

Sayın Başbakan bu anlayış açıkça milletle alay etmektir. Tutarlı olunuz. Emin olun bu millet bu kadar alay edilmeyi hak etmiyor. Kendinize gelin.

Bir öyle bir böyle. Bu şımarık, ayağı yere basmayan bir iktidarın anlayışı olabilir. Böyle bir anlayış eninde sonunda milletten cevabını alır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.