Koncuk'tan MEB'e Müdür Yardımcılığı Uyarısı

Koncuk'tan MEB'e Müdür Yardımcılığı Uyarısı

MÜDÜR YARDIMCILIĞI VE MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞI SINAV KILAVUZU İLE İLGİLİ MEB’İ UYARDIK

Bilindiği üzere 12.01.2016 tarihinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzu’nun “Başvuru Şartları” başlıklı bölümünde, “Uyarı: Halen müdür yetkili öğretmen olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, eğitim kurumu yöneticisi olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü itibariyle aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda dört yıllık ya da aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresini doldurmamış olanlar, yazılı sınava müracaat edemeyeceklerdir.”  düzenlemesine yer verilerek, görev süresi 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonu itibarı ile dolmayacak olan yöneticilere sınava başvuru hakkı tanınmamıştır.

Ayrıca Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2014/1151 Y.D. İtiraz nolu ve 18.02.2014 tarihli kararı ile  10.06.2014 tarihli Yönetmeliğin “Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar” başlıklı 10. Maddesinin 9. Fıkrasının ve “Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme” başlıklı 23. Maddesinin 1. Fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Ancak, Danıştay İDDK kararı ile yürütmesi durdurulan yönetmelik hükümleri gereğince görevlendirilen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları halen görevlerine devam etmekte olup, bahsi geçen Kılavuz’da bu kişilerin durumları ile ilgili herhangi bir düzenlemeye yer verilmemesi, hukuka aykırı görevlendirme işlemlerinin sonlandırılmayacağı ve bu kişilerin görevlerine devam edeceği anlamına gelmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda öncelikle Danıştay İDDK kararı gereği yürütmesi durdurulan yönetmelik hükmü uyarınca görevlendirilen yöneticilerin görevlendirme işlemlerinin sonlandırılması ve sınava katılmak isteyen tüm adaylara görev süresinin dolmasına kaç yıl kaldığına bakılmadan ve herhangi bir süre koşulu aranmadan başvuru imkanı sağlanması hususunda talepte bulunduk.

image001-095.jpgimage002-098.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum