MEB, 40 yaş şartını kaldırdı?

MEB, 40 yaş şartını kaldırdı?

Öğretmenliğe atamada varolan 40 yaş düzenlemesi nasıl kaldırıldı?

Öğretmenliğe atamada aranan 40 yaş şartıdüzenlemesinin mazisi, tespitlerimize göre 2000 yılına kadar gitmektedir. 2000, 2006 ve 2010 yıllarda çıkarılan tüm yönetmeliklerde öğretmenliğe atamada 40 yaş şartı düzenlemesi yer almıştır.

Peki ne oldu da, MEB bir gecede bu şartı değiştirdi?

Bu soruyu, düzenlemenin yanlış olduğu bağlamında ifade etmiyoruz. 2 Eylül 2014 tarihinde yapmış olduğumuz haberde, bu düzenlemenin kaldırılması gerektiğini belirtmiştik.Tıklayınız.

Bu soruyu, sadece MEB'de işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak için soruyoruz.

MEB, 14 yıldır varolan bir düzenlemeyi, geçen yıl 20 Ekim 2014 tarihinde yayınladığı taslakta da aynen korumuştu. Dileyenler buraya tıklayarak taslağı inceleyebilir.

Yine, taslağı değerlendirmek için, eğitim paydaşlarından özel bir grupla Kayseri'de yapılan toplantı da, "40 yaş düzenlemesinin" aynen korunması kararlaştırılmıştı. Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, toplantıda ortaya çıkan görüşleri hayata geçirmek için söz vermişti.

Peki nasıl oldu da, bir gecede bu düzenleme kaldırıldı?

Bunun cevabı, MEB'in düzenleme sonrasında yaptığı açıklamada gizli... MEB, düzenleme yapıldığı gün yaptığı açıklamada, 28 Şubat mağdurları için yapıldığını ifade etmişti. Tıklayınız.

İşte burada şu detayı paylaşmak istiyoruz... 28 mağdurları, başörtüsü yasağının kaldırılması sonrasında, 2 yıl boyunca, Bakan Nabi Avcı'ya ulaşmak istedi. Ama ulaşamadı. Nihayet bu görüşme bu yılın başında gerçekleşebildi. Bakan Avcı talebin hayata geçmesi için Hamza Aydoğdu'ya talimat verdi. İlgili değişiklik için hazırlıklar başladı. Ancak, Bakanlık içindeki "senin dediğin olmaz, benim dediğim olur" kavgası tekrar ortaya çıktı.

Müsteşar Yusuf Tekin düzenlemenin hayata geçmesini istemiyordu. 2014 yılında yayımlanan taslağa sadık kalınmasını istiyordu. 40 yaş üstü adayların faydalı olmayacağını düşünüyordu. Bazı girişimlerde bulundu. Ancak netice alamadı.

Yaşananlar aslında tam bir saray içi kavga...

Bakan Avcı'nın Başbakanla konuyu paylaşması sonrasında süreç hızlandı ve düzenleme, 15 bin kontenjan ilanının bir gün öncesinde yayımlandı.

Bir kez daha belirtmek istiyoruzki. Bu düzenleme iyi olmuştur, yerinde olmuştur.

Ancak milli eğitim özelindeki bir düzenleme böyle mi hayata geçirilmelidir?
Daha 3 ay öncesine kadar, "40 yaş düzenlemesi" iyidir diyen bir bakanlık, bir günde 360 derecelik dönüşü nasıl yapabilmektedir?

Çocuklarımızın geleceklerini emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı, saray içi kavgalardan arındırılmalıdır.

Sözün özü... Ya Bakan görevden alınsın yeni bir yapı kurulsun ya da Müsteşar görevden alınsın Bakan MEB'i yönetsin.

Aksi halde Bakanın talimat verdiği düzenlemelerin müsteşar ve ekibi tarafından, Müsteşarın verdiği talimatların Bakan tarafından engellendiği bir yapıdan hayır çıkmaz.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum