MEB, Alo 147 ve e okul sonuçlarını açıkladı

MEB, Alo 147 ve e okul sonuçlarını açıkladı

MEB, MEBİM ve e okul sisteminde yaptığı incelemenin sonuçlarını açıkladı.

MEB, MEBİM ve e-okul sistemininde yaptığı incelemenin sonuçlarını açıkladı.

Bakanlık, Eylül 2012-Şubat tarihlerindeİletişim Merkezi (MEBİM) ALO 147'ye gelen çağrılarla e-Okul Sistemi'ndeki sayısal verileri inceledi.

MEB Milli Eğitim Bakanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 8. sınıfı tamamlamasına rağmen herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna veya yaygın eğitim kurumuna kayıt yaptırmayan çocukların olduğunu belirledi. Bu çocukların okula devam etmesi için il ve ilçe milli eğitimmüdürlüklerinin koordinesinde veliler ziyaret edilecek ve iletişim araçlarıyla bilgilendirilecek.
 
İncelemede, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 8. sınıfı tamamlamasına rağmen herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna veya yaygın eğitim kurumuna kayıtlı olmayan çocukların bulunduğu tespit edildi.
 
Kanun gereğince bu öğrencilerin 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında ortaöğretim kurumlarına kayıtlarının yapılarak öğrenimlerine devam etmelerinin sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, il müdürlerine ''ortaöğretime kayıt'' genelgesi gönderdi.
 
Genelgeye göre, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 8. sınıfı tamamladığı halde herhangi bir örgün veya yaygın ortaöğretim kurumuna kayıtlı olmayan çocuklar, il ve ilçe milli eğitimmüdürlüklerince e-Okul Sistemi'nden tespit edilecek. Bu süreçte veliler iletişim araçlarıylabilgilendirilecek. İhtiyaç duyulması halinde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde veliler ziyaret edilecek.
 
Çocuklardan örgün ortaöğretim kurumlarına devam etmek isteyenlerin 2013-2014 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere kayıtları durumuna uygun bir ortaöğretim kurumuyla ilişkilendirilecek. Örgün ortaöğretime devam etmek istemeyenler ise açık öğretim lisesi veyamesleki açık öğretim lisesi kayıt ekranı yeniden açılarak, kayıtları 29 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacak.
 
Ayrıca, adresinde bulunamayan veya yurt dışına çıkma gibi nedenlerle okullailişkilendirilemeyen öğrencilerin durumuna uygun bir neden seçilerek sistemde belirtilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.