MEB Bu Soruya Bakalım Nasıl Cevap Verecek ?

MEB Bu Soruya Bakalım Nasıl Cevap Verecek ?

"Yeni öğretim yılında, herkesin sıkıntısı kendine.Hele bir de, birkaç sınıfın bir arada eğitim yaptığı birleştirilmiş sınıflarda öğretmenseniz, vay halinize.MEB’e göre, 4+4+4 için alt yapı tamam, müfredatlar hazır, öğretmen atamaları tamamlandı.Yani her ş

Öyle olmadığına ilişkin onlarca örnek var.

İşte size, üzerinde hiç konuşulmayan ama yüz binlerce öğrenciyi çok yakından ilgilendiren çok çarpıcı bir örnek:

 

“Sayın Abbas Güçlü, ben bir öğretmenim ve eğitimin kesintisiz 12 yıla çıkarılmasından başka hiç bir şeyinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca bu sistemle norm fazlası öğretmenlerinde ne olacağını ve nerede değerlendirileceklerini kestirmek çok zor.

Benim çalıştığım köy birleştirilmiş sınıf ben bu sene 1ve 2okutacağım,60-66 ay arası çocukların okula başlaması isteğe bağlı kılındığı için ve köydeki velilerin 60-66 ay arası çocukların gelişimini sadece boylarındaki uzamayla ilişkilendirdiklerinden benim okutacağım sınıfın 1.sınıf mevcudu giderek çoğalmakta.

ben 2. sınıf konularını nasıl yetiştireceğim ve 1.sınıf çocuklarıma nasıl yardımcı olacağımı inananın çok merak ediyorum.

Bunu keşke yaşayarak öğrenmeseydim de bana bir alt yapı hazıralasalardı.

Benim bulunduğum ilçede meb norm fazlası öğretmenlerin maaş karşılığı ilçe mebde çalışacaklarını söyledi.

Ben köyde birleştirilmiş sınıfta öğrencime nasıl daha fazla yardımcı olurum diye çırpınırken ilçede bulunan norm fazlası öğretmenlerden bir tanesini köye görevlendirme istedim ama aldığım cevap yapamayız norm kadronuz 2 tane ve siz 2 öğretmensiniz bu durum bizi aşar bakanlığa yazın dediler.

Sizden bu konuyla ilgili bizlere destek vermenizi bu konuyu yetkili yerlere duyurabilmemiz için bize yardımcı olmanızı istiyoruz.

Belki bu şekilde davranarak norm fazlası öğretmenleri oturmakta ve benim gibi durumda olanlarıda birleştirilmiş sınıftan kurtarabiliriz.İlginize şimdiden teşekkürler...”

 

Evet, mini minnacık bir detay gibi gözüküyor ama hangi konuya el atsanız durum farklı değil…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.