MEB, bu yarışmaya nasıl izin verdi

MEB, bu yarışmaya nasıl izin verdi

MEB, bu yarışmaya nasıl izin verdi

PISA nedir?

Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesidir.

PISA Projesi kimler tarafından yürütülmektedir?

PISA Projesi; kısa adı OECD olan "Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü"nün bir eğitim projesidir. Bu proje, OECD Eğitim Direktörlüğü'ne bağlı olan PISA Yönetim Kurulu tarafından yürütülmektedir. Projede kullanılan testlerin ve anketlerin geliştirilmesi, analizlerinin yapılması, uluslararası raporun hazırlanması gibi işlemler, PISA Yönetim Kurulu gözetiminde belirlenen bir konsorsiyum tarafından yapılmaktadır.

PISA'nın ulusal düzeyde çeviri ve uyarlama işlemlerinin yapılması, projenin uygulanması, analizlerin yapılması ve ulusal raporun hazırlanması gibi işlemler ise projeye katılan her ülkede belirlenen ulusal merkezler tarafından gerçekleştirilmektedir.

PISA Projesi'ne katılan okul ve öğrencilerin seçiminde hangi yöntemler kullanılmaktadır?

PISA Projesi'ne katılacak olan okul ve öğrencilerin seçim işlemi, OECD tarafından tesadüfi (seçkisiz) yöntemle belirlenmektedir.

Bu bilgilere ve Milli Eğitim Bakanlığının "http://pisa.meb.gov.tr" internet sitesinde aşağıda yayınladığı basın duyurusuna göre ve MEB ve OECD hariç PISA adı altında üçüncü şahıs ya da kurumlar tarafından PİSA adı ile sınav yapılamayacağı ortada iken MEB 3 şahislara istemedende olsa nasıl yarışma yapam yetkisi vermiştir.>


BASIN DUYURUSU

PISA araştırması, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

PISA adı altında üçüncü şahış ya da kurumlar tarafından yapılan sınav, yarışma veya etkinliklerin, Bakanlığımız tarafından yürütülen PISA araştırması ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu tür haber veya etkinliklere itibar etmeyiniz.

Aksi durumlarda lütfen Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile iletişime geçiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Şöyle ki, Milli Eğitim Bakanlığı aşağıdaki yazı ile "Performans İnceleme Sentez ve Analiz Yapma Yarışması" adı altında biz özel okula yarışma izni vermiştir.

Özel okul yarışmayı tüm Türkiye'de billboardlarda ve kendi internet sitesinde afişlerle duyurmuş ve "Performans İnceleme Sentez ve Analiz Yapma Yarışması "adının ilk harflerini algı yönetimi yaparak büyük ve farklı renkte kullanmak sureti (3. şahısların PİSA sınavı yapmasının yasak olmasına karşılık) ile PİSA sınavına çevirmiştir.

İşte o afiş;

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.