MEB Görevde Yükselme'ye Eğitim-Sen Dava Açtı

MEB Görevde Yükselme'ye Eğitim-Sen Dava Açtı

Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin İptali İstemiyle Dava Açtık

 

31.12.2012 gün ve 28514 sayılı (4. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin 1 ve 3. maddelerinin öncelikle yürütmesinin durdurulması, daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle Danıştay nezdinde dava açtık.

Dava konusu ettiğimiz yönetmelik değişikliğinin 1. maddesiyle, eğitim öğretim hizmetleri hizmet sınıfında görev yapan öğretmenlerin, unvan değişikliği yoluyla eğitim uzmanı olarak atanması, ‘görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi hizmet grupları` ile ‘görevde yükselme sınavı` kapsamından çıkarılmıştır. Yine Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle, Bakanlık merkez teşkilatında en az altı ay süreyle geçici görevde bulunanlar, başka hiçbir koşul aranmadan eğitim uzmanı kadrolarına atanabilecektir. 

Dava dilekçesini görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.