MEB Müdür Yardımcılığı Sınavıyla İlgili Merak Edilen Sorular

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavıyla İlgili Merak Edilen Sorular

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavıyla İlgili Merak Edilen Sorular 2016

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavıyla İlgili Merak Edilen Sorular 2016. 
 

EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVI İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR

1.    Müdür Yardımcılığı sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? Yazılı sınav başvuruları, 25 Ocak 2016 tarihinde başlayıp, 17 Şubat 2016 tarihi saat: 17.00’ de sona erecektir. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.

2.    Müdür Yardımcılığı sınavı ne zaman ve nerede yapılacak? Yazılı sınav 20 Mart 2016 Pazar günü saat 14:00’de ,Adana, Ankara, Antalya, Bursa ,Diyarbakır ,Erzurum , Eskişehir ,Gaziantep ,İçel , İstanbul ,İzmir , Kayseri ,Kocaeli , Konya, Samsun ,Sakarya , Şanlıurfa ,Hatay ,Manisa ,Balıkesir ,Kahramanmaraş ,Van , Aydın , Denizli ,Tekirdağ ,Mardin ,Malatya ,Trabzon ,Ordu , Zonguldak ,Elazığ ve Çorum il sınav merkezlerinde yapılacaktır.

3.    Müdür Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? Müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında dört yıllık ya da aynı eğitim kurumu müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresi dolanlar ile başvurunun son günü itibariyle Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ in 5 ve 7’nci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilirler.

4.    Müdür Yardımcılığı sınavına kimler başvuramaz? Halen müdür yetkili öğretmen olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, eğitim kurumu yöneticisi olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü itibariyle aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda dört yıllık ya da aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresini doldurmamış olanlar, yazılı sınava müracaat edemeyeceklerdir.

5.    Yöneticilikte geçen dört yıllık süre nasıl hesaplanır? Yöneticilikte geçen dört yıllık sürenin hesabında; en son yapılan görevlendirme tarihinden itibaren aynı unvanla geçirilen hizmet sürelerinin toplamı esas alınacaktır. 6528 sayılı Kanundan önce atanıp halen eğitim kurumu yöneticisi olanlar bakımından aynı ve farklı eğitim kurumlarında aynı unvanla geçen görev sürelerinin tamamı dikkate alınacaktır.

6.Bu Yönetmelik’in 7/c maddesinde; “Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az dört yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,”gereği dört yıllık sürenin hesabında hangi hususlar dikkate alınır? Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilir. Dört yıllık sürenin hesabında; sınava başvuru tarihinin son günü olan 17/02/2016 tarihi esas alınacaktır. Söz konusu sınava; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ te belirtilen şartları taşımak kaydı ile yurt dışında öğretmen olarak görevli bulunanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında aylıksız izinli olanlar da başvuruda bulunabilirler

7.Başvurularda adaylar sistemsel olarak sorun yaşadıklarında ne yapmalıdır? Adaylar sistemsel olarak yaşadıkları sorunlar ile ilgili cevaplara [email protected] adresinden ulaşabileceklerdir.

8.Başvurunun geçersiz sayıldığı durumlar nelerdir ? a.Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle yapılmışsa, b.Başvuruda aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa, c.Aday, sınav ücretini belirtilen sürede bankalardan birine yatırmamışsa, ç Başvuru işlemleri başvuru için belirtilen süre içinde (25 Ocak - 17 Şubat 2016) yapılmamışsa, d.Yazılı sınava katılmak için elektronik ortamda yapılan başvuru, süresi içerisinde onaylanmamışsa, e.Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümlerinde belirtilen usul ve esaslara uymuyorsa veya bu durum sonradan tespit edilmişse Adayın yazılı sınav başvurusu geçersiz sayılacaktır.

9. Sınav ücreti ne kadardır? Hangi bankalara yatırılacaktır ? Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 80 TL’yi (seksen TL KDV dâhil), (25 Ocak - 17 Şubat 2016) tarihleri arasında MEB. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla yatıracaktır.

10. Müdür yardımcılığı sınavında adayların sorumlu olacağı konular ve dağılımları nasıldır ? 


11. Yazılı sınav ne zaman yapılacaktır? Yazılı sınav 20 Mart 2016 Pazar günü saat 14.00’de yapılacaktır.


12. Yazılı sınav kaç dakika sürecektir? Yazılı sınav 110 (yüz on) dakika sürecektir.

13.Sınav Değerlendirmesi nasıl yapılacaktır ? Sınava giren tüm adaylar için değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında; [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

14. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit midir? Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

15. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda nasıl bir işlem yapılacak? Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular sınava giren tüm adaylar için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

16.Sınavın Geçersiz Sayıldığı durumlar nelerdir ? a.Başvuru şartlarını taşımadığı halde adayın sınava girmesi, b. Cevap kâğıdı ve soru kitapçığının sınav güvenlik kutusundan çıkmaması, eksik çıkması veya yırtılarak zarar görmesi, c. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, ç. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, d.Başka adayın sınav evrakının kullanılması, e.Adayın yerine başkasının sınava girmesi, f. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurması, g. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri), h. Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda sınav görevlilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılır.

17.Sınav sonuçları ne zaman açıklanacaktır ? Sınav sonuçları 18/04/2016 tarihinde Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

18.Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını ne zaman ve nereye yapacaklardır? Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde; sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde dilekçe ile doğrudan İKGM’ ye yapacaklardır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum