MEB Yönetici Atamada Son Rötuş! Ek-1'e Kritik Müdahale!

MEB Yönetici Atamada Son Rötuş! Ek-1'e Kritik Müdahale!

MEB yönetici atama yönetmeliğinde değişikliklere gidiyor. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan MEB Yönetici atama yönetmelik taslağı çok ses getirdi. MEB yönetici atama yönetmeliğinde hangi yenilikler var? Detaylar haberimizde...

MEB yönetici atama yönetmeliğinde değişikliklere gidiyor. İlk defa atanacaklarda mülakatın kaldırılması, müdür başyardımcısı kadrosunun geri getirilmesi, eğitim yönetimi sertifikası ve ek-1 değerlendirme formu dikkat çeken değişiklikler olarak gözüküyor.

Yeni yönetmelik Taslağını incelemek için TIKLAYINIZ!

SERTİFİKA KURALINA DESTEK

Aslında Yeni Yönetici Atama taslağı yeni değil. Basına yansıyan kısmı, 3-4 ay öncesinde ortaya atılan taslak. 

Yeni taslakta en çok dikkat edilen husus "eğitim yönetimi sertifikası". Bu konuda hemen her kesimden destek var. Tabii sertifika programının kapsamı ve içeriği önemli. Yöneticilerin işine yarayacak, soyut olmayan pratik bilgilerin yer alacağı bir program kabul edilebilir gözüküyor. 

MÜLAKATIN KALDIRILMASI

Bir dönem on binlerce yöneticinin "kıyımına" neden olan Mülakat konusunun yeni taslaktan tamamen kaldırılması da önemli bir adım olarak görülüyor. 

EN ÇETREFİLLİ KONU: EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU

Yeni taslakta en çok tartışılan ve tepki gösterilen kısım "Ek-1" yönetici değerlendirme formu.

Taslağa göre, değerlendirme formu adeta sulandırılmış. 

Ne kadar detay varsa ek-1 forma boca edilmiş. 

Makale ve Kitap yazımı, kurul ve komisyonlarda alınan görevler, il zümre başkanlığı, patent ve marka alma, proje vb. konular madde madde yer almış.

Evde eğitimi, destekleme kurslarında alınan görevler ve özellikle öğrenci başarıları üzerinden verilecek puanlar büyük eşitsizlikleri de beraberinde getirmekte. 

EK-1 FORM'A MÜDAHALE!

Çok büyük eşitsizlikler yanında, bireysel bilgi ve tecrübe ile uzaktan yakından ilgisi olmayan onlarca bölüme verilecek puanlara sendikalardan müdahale geldi. 

Yakın zamanda bir araya gelen yetkililer; ek-1 değerlendirme formunun masaya yatırıldığını, kamuoyuna yansıyan ek-1'in çok önceden hazırlanan taslak olduğu, taslakta bir çok bölümde güncelleme yapıldığı, ancak MEB bürokratlarının yeni değerlendirme formunda; Akademik ve Mesleki Deneyim, Araştırma ve Geliştirme Deneyimi ve Okul Geliştirme Deneyimi konularında ısrarcı oldukları ifade edildi. 

Sendika yetkilileri ise; sertifika programına karşı çıkılmadığı, ancak değerlendirme formunda özellikle tezsiz yüksek lisans ile değerlendirme başlıklarında yer alan bölümler belirlenirken bölgesel ve kurumsal farklılıkların hesaba katılması gerektiği konusunda ısrarcı davranıldığını söylediler. 

TurkiyeEgitim.Com özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum