MEB Yönetici Davalarında Sahte Belge Uyarısı

MEB Yönetici Davalarında Sahte Belge Uyarısı

MEB Yönetici Davalarında Sahte Belge Uyarısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Yönetici Davalarında "Sahte Belge" konusuna dikkat çekti.

Genel Başkan tarafından yapılan o açıklama:

"Sendikamıza gelen bilgilerden, okul müdürlerinin açtıkları davalara idarenin yaptığı savunmalarda, yargıya yalan bilgiler verildiği anlaşılmaktadır.

İstanbul, Ankara, Denizli, Çanakkale illerinde, idare tarafından mahkemelere gönderilen bilgi ve belgelerde bazı müdürlerinin okullarından tam puan almalarına rağmen, okullarından olumsuz puan aldıklarına dair beleğeler düzenlendiği, aldıkları toplam puanın değiştirilemediği anlaşılmıştır.

Bu sahte belgelerle, okul müdürlerini en iyi tanıyan insanların dahi olumsuz kanaat taşıdığı izlenimi yaratarak, yargı kararı olumsuz yönde etkilenmeye çalışılmaktadır.Dava açan arkadaşlarımızın ve teşkilatlarımızın kurulan bu tezgaha dikkat etmeleri gerekmektedir.

Okuldan verilen EVET'lerin HAYIR şeklinde değiştirilip, verilen toplam puanların değiştirilmemesi , olay ortaya çıktığında, kurulan kirli tezgahı gizlemek ve işlemin sehven yapıldığı şeklinde savunma yapabilmek içindir. Bu işi yapanlarla ilgili sendikamız tarafından suç duyurusunda bulunulacak, soruşturma açılması istenecektir."

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.