MEB'den İhraç Edilen Öğretmenler Açıklaması

MEB'den İhraç Edilen Öğretmenler Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan ''İhraç Edilen Öğretmenler'' Açıklaması. Bakan Yılmaz, İhraç Edilen MEB Personeli İçin ''30 bine yakın öğretmeni yüzde 1 hatasız ihraç ettik'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Millî Eğitim Bakanlığının 2017 bütçesinin sunumunu yapan Bakan Yılmaz, temel altyapı ve erişim sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini, eğitimin kalitesinin artırılmasının ise daimi hedefleri olarak kalacağını ifade etti.

Önceki hükümetler döneminde olduğu gibi, 65. Hükümet döneminde de eğitimin her kademesinde okullaşma ve kız çocuklarının okullaşması oranlarının arttırılması çalışmalarını devam ettireceklerinin altını çizen Yılmaz, bilgi tabanlı, ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, özgürlükçü, üretken ve rekabetçi bir eğitim sisteminin oluşturulmasının hedefleri olmaya devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 30 bine yakın öğretmenin ilişiğini kesmek zorunda kaldıklarına belirterek, "Ama inanın ki yüzde 1 bile hata yoktur. Bunu çok net söyleyeyim." dedi.

10 Ekim 2016 tarihinde 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasının yapıldığını, atanan sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri süresince bulundukları bölgede çalışmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, bu atamalarla birlikte atama öncesi 885 bin 357 olan öğretmen sayısının 903 bin 863´e yükseldiğini bildirdi. Son sözleşmeli öğretmen atamasıyla birlikte norm kadro doluluk oranlarına ilişkin de bilgiler veren Yılmaz, bu oranların Doğu Anadolu Bölgesi´nde yüzde 89,20´ye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde yüzde 87,02´ye, ülke genelinde ise yüzde 89,65 seviyesine ulaştığını açıkladı. Bakan Yılmaz, 2002 yılında göreve yeni başlamış 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenin maaşının 470,20 lira iken, 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla yüzde 459 artışla 2 bin 628,41 liraya yükseldiğini bildirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum