MEB'den Kurumsal E-Posta Uyarısı

MEB'den Kurumsal E-Posta Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı, okul ve kurumlara resmi yazışmalarda urumsal e-postaların kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Bakanlığımız e-posta servisi, kurum çalışanlarımızın daha verimli çalışabilmesi, zaman kaybını önlemesi, istenmeyen e-postalardan koruyabilmesi, yedekli bir alt yapıya sahip olarak e-posta iletişiminde sürekliliği sağlaması açısından önemli kurumsal servislerimizden birisidir.

Kurumsal e-posta servisimiz siber saldırılara karşı donanımsal ve yazılımsal katmanlarda uygulanan farklı güvenlik politikalarıyla korunmaktadır. Bilginin gizliliği, bütünlüğü kurumsal e-posta servisleri için çok önemlidir. Kurumlanıl özellikle resmi iş ve işlemler için kendi kurumsal servislerini kullanması bilginin bütünlüğü, doğruluğu, güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu anlamda bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı tüm birimlerinin resmi yazışmalarında mutlaka kurumsal e-posta adreslerini kullanmaları gerekmektedir.

Bakanlığımız resmi yazışmalarında kullanılacak e-posta hesapları “meb.gov.tr,, veya “meb.kl2.tr' uzantılıdır. Bu e-posta hesaplarının dışında, hiçbir hesap resmi değildir.

Bakanlığımı/ merkez teşkilatında ve Millî Eğitim Müdürlüklerinde resmi yazışma yapan ancak kurumsal e-posta adresi olmayan birimlere veya idarecilere bakanlığımız yardım masası (https://yardimrnasasi.meb.gov.tr) üzerinden talepte bulunulması halinde e-posta hesabı tanımları yapılacaktır.

Konu hakkında gerekli önlemlerin alınması, resmi e-posta hesabı dışında Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında bulunan tüm yönetici ve birimlerin gerekli özeni göstermesi konusunda gereğini önemle rica ederim. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.