MEB'e "Bir Günlük Yer Değiştirme" Tepkisi

MEB'e "Bir Günlük Yer Değiştirme" Tepkisi

Öğretmenlere “Bir Günlük” Yer Değiştirme Hakkı Tanıyan MEB Neyin Peşinde?

Bilindiği gibi, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri 28 Ağustos 2015 tarihinde sonuçlandı. Bu süre zarfında tüm ısrarlarımıza rağmen il ve ilçe emri atamalarını öğretmenlere açmayan MEB, 31 Ağustos’ta 16.18’de duyurduğu ve ertesi gün yani 1 Eylül saat 24.00’da sonlandırdığı “yer değiştirme hakkı” ile “bir günlük süre” içinde öğretmenlere “ilçe emri atama hakkı”nı lütfetme nezaketinde bulunmuşlardır!

Öğretmenlerin il ve ilçe emri atamalarına dair taleplerimizi yok sayan MEB’in gece yarısı duyurusuyla başlattığı ve ertesi gün sonlandırdığı “yer değiştirme başvuruları”, mevcut sorunları çözmediği gibi akıllara yeni soru işaretleri de düşürmüştür. Belli ki MEB ve kimi çevreler, dünyada bir ilke imza atarak “5G hızına” çoktan geçmiştir. Aksi halde bir gün içinde duyurusunu yapıp, ertesi gün başvuruların sonlandırılmasında gösterdiği hızın, MEB’in bugüne kadar her konuya geç müdahale eden “düşük performansı” ile açıklanabilmesi mümkün değildir.

MEB’in “bir günlük yer değiştirme duyurusundan” çok sayıda öğretmen haberdar dahi olmamış, yine çok sayıda öğretmen arkadaşımız mağduriyet yaşamıştır. Bırakalım MEB’i, herhangi bir derneğin yöneticileri bile üyelerinin etkili biçimde bilgiye erişimini sağlamak için kimi ilke ve kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundadır. Ancak MEB, kendisine yönelik bütün eleştirilere kulaklarını kapatıp “bildiğini okuma” politikasında ısrar etmekte, attığı her adımda eğitim emekçilerini mağdur etmeyi başarmaktadır.

Öğretmenlerin böylesi kısa bir sürede başvuru yapmalarını beklemenin tek açıklaması, söz konusu “ilçe emri” başvurularının kimi kişi ya da çevrelere özel olarak açılmış olabileceğidir. Üstelik duyurunun yapıldığı günden bugüne MEB’den hiçbir yetkili telefonlarımıza çıkmamakta, görüşme taleplerimize cevap vermemektedir.

Eğitim Sen olarak, binlerce eğitim emekçisinin can güvenliğinin ortadan kalktığı, yaşam hakkının giderek anlamsızlaştırıldığı bir süreçte, MEB’in öğretmenlerin yer değiştirme sorununa “günübirlikçi” bir tarzla yaklaşmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle 2015 yılı özür grubuna bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunduğu halde yer değişikliği gerçekleştiremeyen öğretmenler için başvuruların yeniden açılmasını, il ve ilçe emrine atanma hakkının öğretmenlere bir kez daha tanınarak yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesini talep ediyoruz.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum