MEB'ten öğretmenlere 'cinsiyet' eğitimi

MEB'ten öğretmenlere 'cinsiyet' eğitimi

Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere destek olmak amacıyla öğretmenler hizmet içi eğitime alınacak

Genç Hayat Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında "Ben de Varım" ve "Yurtta Genç Var " isimli iki yeni projeyi hayata geçirildi.

Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak projelerin ilk ayağı öğretmen eğitimleri olarak belirlendi. 15-18 Nisan tarihlerinde, Ankara’da düzenlenen eğitim programının açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ekonomik Statü Daire Başkanı Dr. Fatih Feramuz Yıldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz katıldı.

Eğitime katılan öğretmenler, dört gün boyunca Genç Hayat Vakfı’nın uzman eğitmenlerince; etkin dinleme, empati, çatışma yönetimi, takım çalışması, toplumsal cinsiyet, sosyal sorumluluk, istihdam, meslek seçimi, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri konularında interaktif ve nonformal eğitim teknikleriyle hazırlanmış çalışmalara katıldılar. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Hizmetiçi Eğitim Sertifikası alan öğretmenler öğretmenler, kendi okullarındaki öğrencileriyle bir yıl boyunca atölye ve saha çalışmaları gerçekleştirecekler.

HEDEF BİNLERCE ÖĞRENCİ

30 bini aşkın genç, 300’ün üzerinde öğretmen, 10 bine yakın veli, 500’den fazla gönüllüyle çalışmalarını sürdüren Genç Hayat Vakfı projelerin uygulandığı diğer illerde de öğretmen eğitimleri vermeye devam edecek. Bir sonraki eğitim mayıs ayında Adana’da, son eğitim ise İstanbul’da olacak.

Kız teknik ve meslek liselerinde öğrenim gören kız öğrencilerin istihdama ve toplumsal hayata katılımlarını güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Ben de Varım Projesi, bu yıl JP Morgan Chase Foundation desteğiyle Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanmaya başladı. Proje sayesinde 2 bin 500 öğrenci, 100 öğretmen, 2 bin 500 veli ve 50 staj danışmanına ulaşılması hedefleniyor. Yurtlarda kalan öğrencilerin, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık kazanmaları, sosyal sorumluluk konusunda bilgilenmeleri ve yaşam becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Yurtta Genç Var projesi ise yine Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak. Proje aracılığıyla bu yıl 2 bin 400 öğrenci, 64 öğretmen, 400 veliye ulaşılması hedefleniyor.

GENÇLERLE BİRLİKTE GENÇLER İÇİN

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı, yerel yönetimler gibi pek çok kurum ve kuruluşla birlikte çalışan Vakıf, gençlerin kendini ifade edebilen, haklarının farkında, toplumsal cinsiyet eşitliğini, ifade özgürlüğünü, farklılıklarla bir arada yaşama kültürünü ve bilincini, insan hakları ve demokrasiyi içselleştirmiş, şiddetsiz iletişimi benimsemiş, çevreye karşı duyarlı, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çeşitli eğitim modelleri hazırlayıp uyguluyor. Vakıf ayrıca, çocuklara yönelik aile içi şiddet, liseli profili, gençlerin şiddet algısı gibi konularda araştırmalar yürüterek elde ettiği veriler doğrultusunda raporlar hazırlıyor.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.