Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın OATUU Genel Kurulu’nda Konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın OATUU Genel Kurulu’nda Konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök, OATUU’nun 50’nci Yılında düzenlenen 12. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Cezayir’de gerçekleştirilen ve Afrika kıtasından 52 konfederasyonu bünyesinde barındıran OATUU Genel Kurulu’na Memur-Sen heyetinin yanı Cezayir Çalışma Bakanı Fayçal Bentalep, OATUU Genel Sekreteri Mezhoud Arezki, OATUU Genel Başkanı Francis Atwoli ve Cezayir Çalışanlar Konfederasyonu (UGTA) Genel Sekreteri Amar Takdjout ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurulda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, OATUU Kongresi’nin her geçen gün kaosa sürüklenen dünyaya ve mazlumlar adına bir umut olmasını temenni ederek “Dünyamız korkunç zamanlardan geçiyor. Şiddet dalgası her geçen gün kendini daha fazla hissettiriyor. Emeği ve alın terini aziz bilen vicdanlı insanların varlığı, umudumuzu yeşertmeye devam ediyor. Ben buradan dünyanın bütün vicdan sahibi insanlarını selamlıyorum. Hep diyoruz ki; ten rengimiz farklı olsa da alın terimiz aynı. Göz rengimiz farklı gözyaşı rengimiz aynı. Ülkelerimiz, dinlerimiz, dillerimiz, bakış açımız farklı ama insanız ve acılarımız aynı. Buradan, OATUU’nun kongresinden vicdanla yoğrulmuş büyük insanlık ailesine bin selam gönderiyorum” dedi.

“Dayanışmayı güçlendirmemiz gerekiyor”

Konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da özellikle vurgu yapan Genel Başkan Yalçın, emperyalizmin kaos stratejisine hız verdiğine dikkat çekerek, “Bugün korkunç bir şiddet dalgası ile karşı karşıyayız. Bu stratejinin bir parçası olarak, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım, artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiğimizi göstermektedir. Çocukları öldüren ve bunu teoriyle, dinle açıklayan bir anlayış var karşımızda. Kadınları katleden, hastaneler, okullar, inanç merkezlerine bomba yağdıran korkunç bir zihniyet var. 7 Ekim’den bu yana on binin üzerinde insanı katleden bir terör dalgası ile karşı karşıyayız ve katliamcıyı destekleyen emperyalist ülkeler, insanlığı korkunç bir cenderenin içine sürüklemiş durumunda. İşte tam bu yüzden Emperyalizmin oluşturduğu bu anaforu hep birlikte aşmak zorundayız. Bunun da ilk yolu dayanışmayı daha da güçlendirmek. OATUU, her konuda olduğu gibi bu konuda da çok güçlü bir emek örgütüdür. İnsanı ve emeği merkeze alan, 50 yıllık mücadele geleneğiyle elbette insanın hak, emek, adalet ve özgürlük mücadelesine büyük katkılar yapmış ve insanlık için büyük kazanımlar elde etmiştir. Biz bunun bütün insanlığın ortak kazanımı ve çok kıymetli bir hazine olduğuna inanıyoruz. Biz de Memur-Sen ailesi olarak. Dünyadaki adaletsizliğe, zorbalığa, ve şiddete son vermek, mağdurların, mazlumların sesini duyurmak ve herkesin insanca yaşayabileceği bir dünya düzeni kurmak amacıyla 25 ülkeden 33 emek örgütü ile bir araya gelerek Uluslararası Emek Konfederasyonunu kurduk. Adil bir dünya ancak emekle kurulur diyerek kurduğumuz ILC’nin 1. Olağan Genel Kurulu'nu Şubat 2024'te gerçekleştireceğiz. Sayımızın daha da artacağı bu platformda, birlikte mücadele ederek, adil ve barışçıl bir dünya için önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu çerçevede, OATUU ile işbirliği içerisinde olacağımızdan ve gelecekte güzel işlere imza atacağımızdan şüphemiz yoktur… Çünkü çok iyi biliyoruz ki, emekçiler bir araya geldiğinde karşısında hiçbir güç duramaz” ifadelerini kullandı ve genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Genel Kurulda söz alan Mezhoud Arezki ise Cezayir'in sendikal anlamda önemli bir yere sahip olduğunu bu nedenle 50. Yıla özel kongrelerini Cezayir’de yapma kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Cezayir’in bağımsızlık mücadelesinde UGTA'nın rolü oldukça büyüktür. Yalnızca Cezayir’de değil Afrika'nın tamamında sendikalar bağımsızlık mücadelesinde önemli rol oynamışlardır."

Sonrasında kürsüye çıkan Amar Takdjout ise sendikaların her zaman aktif olmaları gerektiğini ve kazandıkları hakları koruyup geliştirmek adına mücadeleye yılmadan devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Cezayir Çalışma Bakanı Fayçal Bentalep ise hükümet olarak sosyal diyaloğa oldukça önem verdiklerini ve sendikalarla çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Hem biz hem sendikalarımız hep birlikte ülkemizin bekası için çalışıyoruz. Önemli olan ülkelerimizin gelişmesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen oy verme işleminin ardından OATUU’nun mevcut Genel Sekreteri Mezhoud Arezki yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrenin ardında Yalçın ve beraberindeki heyet, Türkiye Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz'a ziyarette bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.