Memur Sen uyardı: Ek zam gelmeden eriyebilir!

Memur Sen uyardı: Ek zam gelmeden eriyebilir!

Memur Sen uyardı: Zam gelmeden eriyebilir! Memur Sen'in Bakan Bilgin ile görüşmesinde önemli kararlar alındı. İşte detaylar...

Memur Sen'in Bakan Bilgin ile görüşmesinde önemli kararlar alındı. İşte detaylar...

Ek zam talebine ek olarak…Matrah dilimi artırılmalı.

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmüştü.

ZAM GELİR VERGİSİNE TAKILABİLİR

Memurlar için istenen ek zammın 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme’nin üzerine eklenecek ek protokol ile Ocak ayına yetiştirilmesi bekleniyor. Bu ek protokolün dışında Gelir Vergisi ile ilgili matrahların artırılması gerektiğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, vergi dilimleri matrahlarının yeniden değerleme oranı kadar artırılmaması durumunda yılbaşından sonra verilecek enflasyon farkı zammı, toplu sözleşme zammı ve ek protokol zammının bir kısmı doğrudan Gelir Vergisi’ne takılabileceğinin altını çizdi.

GÖRÜŞMEDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Görüşmede önemli birçok kararın alındığını belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “Memur-Sen heyeti olarak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le yaptığımız görüşme neticesinde önemli kararlar alındı. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ve 3600 başta olmak üzere ek göstergelere ilişkin komisyonlar kurulmasının yanı sıra olağanüstü artış gösteren fiyatlardaki yükselişin maaşlar üzerindeki olumsuz etkisinin telafisi için toplu sözleşmeye ek protokol ile zam yapılması yönünde karar alındı” dedi.

MAAŞ ZAMMININ DERMAN OLMASI İÇİN VERGİ MATRAHI ARTIRILMALI

Vergi matrahları dolayısıyla gelen maaş zammının yılın ilk aylarında Gelir Vergisi’ne gitmesini istemediklerinin altını çizen Tonbul, “Ortada ciddi boyutta ekonomik sıkıntı var. Alım gücü düşmesine karşın yalnızca sayısal olarak artan maaşların vergi yükü altında ezilmesini istemiyoruz. Yapılacak zamların vatandaşın derdine derman olabilmesi için Gelir Vergisi matrahlarının yeniden değerleme oranı kadar yükseltilmesinin de ortaya koyulan iyi niyetli yaklaşım tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz” diye konuştu.

VERGİ MATRAHI NORMAL ŞARTLARDA 60 BİN CİVARINDA OLACAKTI

Maaşlara uygulanan yüzde 15’lik vergi diliminin 2002 yılından beri yeteri oranda artmadığını belirten Tonbul, “Maaşlara uygulanan Gelir Vergisi’nde yüzde 15’lik dilimin matrahı 2002 yılından bu yana yeniden değerleme oranı kadar artırılmış olsaydı bugün 24 bin TL yerine 59 bin 500 TL olacaktı. Enflasyonun hane bütçelerindeki yıkıcı etkisini hafifletmek isteyen tavrın, vergi yükü altında ezilen maaşlardaki etkisini de hafifletmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.