Memur-Sen'den Kobani Yardımı

Memur-Sen'den Kobani Yardımı

Kobani'den Gelenlere 7 Bin Battaniye Yardımı Yola Çıktı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kobani’den (Ayn El-Arab) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelenlere 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yataktan oluşan yardımın yola çıktığını bildirdi.
 
Ahmet Gündoğdu, AA Muhabiri İlkay Güder’e yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların her zaman yanında olduklarını kaydetti.
 
“7 bin 100 battaniye ve 3 bin yataktan oluşan yardımı taşıyan tırlarımız bugün yola çıktı” diyen Gündoğdu, bunların dağıtımının Suruç’ta yapılacağını ifade etti.
Birkaç gün içerisinde 3 bin yatağı taşıyan tırların da hareket edeceğini belirten Gündoğdu, Memur-Sen Şanlıurfa, Gaziantep, Van, Bitlis, Hakkari ve Diyarbakır il temsilciliklerinin Kobani’den ilk gün gelenlere yardım ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
 
“Kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz sloganlarıyla kardeşlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Genel başkanlarımızla toplantı yaparak, anında kararı aldık. Şu anda dağıtılanlar, gönderilenler ve verdiğimiz yatak siparişiyle birlikte 300 bin liralık kaynağı Memur-Sen ve 11 sendika genel başkanıyla kararlaştırdık. Türkiye geneli bir kampanya yapıp da bekleme durumu olmadığı için durumun aciliyetinden dolayı bu kararı aldık. Bir elimizi Gazzeli kardeşlerimize, ikinci elimizi de Suriye’den ülkemize göç eden tüm mazlumlara uzatmalıyız. Kış yaklaşıyor, yatak ve battaniyeye öncelik vermeliyiz. Sivil toplum örgütlerinin yardım konusundaki hassasiyetini devam ettirmesi lazım.”


 
Terörden Medet Umanlar Asla Kardeşimiz Değildir
 
Gündoğdu, Kobani’den, Suriye’den ya da başka ülkelerden Türkiye’ye sığınan insanların kimliğine, inancına ve ırkına bakmaksızın sadece insan oldukları için yaklaşılması gerektiğini vurguladı.
 
Son günlerde yaşanan olaylarda özellikle bir partinin ve onun yandaşlarının Suriye’den Türkiye’ye sığınanların gelişine ilgi göstermediklerine dikkat çeken Gündoğdu, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ana muhalefet partisinden daha demokrat bir görüntü çizen, Türkiye partisi olmak için bayağı mesafe kat eden bir partinin; diğer tarafta Kürtçülük üzerinden Kürtleri de boğan, Kürtlerin malına, canına, namusuna da tecavüz edilmesine bir şekilde basiretsizliğiyle neden olduğu bir tablo görüyoruz. Burada ‘çözüm süreci başarıya ulaşırsa biz ekmeksiz kalırız’ hastalığı var. Ben milletimize çağrıda bulunuyorum, 75 milyon, Kürt’üyle, Türk’üyle kardeşiz. Yüzüne maske takarak vurup, kıranlar, terörden medet umanlar asla kardeşimiz değildir, kardeş olamazlar. Maskelilerle birlikte aynı eylemde bulunarak sokakta çözüm arayışına girmesi bu milletin kabul edeceği bir şey değil” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.