Memurlardan maaş günü 'ek zam' eylemi!

Memurlardan maaş günü 'ek zam' eylemi!

Memurlardan maaş günü 'ek zam' eylemi!

Yükselen enflasyon ve fiyat artışlarındaki ardı arkası kesilmeyen zamlar tüm çalışanların alım gücünü düşürdü. Alım gücü düşen çalışanalar için ise hükümet harekete geçti ve ek zam konusunda açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİYE DÜZENLEMELER

İlk artış beklentisi yüzde 40'a yakın bir zam oranı ile asgari ücrette gerçekleşmesi beklenirken, ikinci olarak emekli maaşlarına enflasyon zammı sonrasında bir düzeltme zammı yapılacağı ifade edildi.

3600 ek gösterge düzenlemesine kilitlenen kamu çalışanları ise en düşük toplu sözleşme zammı ve gelir vergisi dilimi nedeniyle adeta zam alamaz hale geldi. Alınan zam oranları neredeyse cebe girmeden gelir vergisi dilimine gitti.

HÜKÜMET EK ZAM İÇİN SÖZ VERDİ

Artık saklanamaz bir gerçeğe dönüşen memur maaşlarındaki erime üzerine Memur Sen ve hükümeti harekete geçirdi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memurlara ek zam düzenlemesi yapılacağını, konuyu Bakan Bilgin ile görüştüklerini ifade ederken, Numan Kurtulmuş ilk önce yüzde 30'luk bir zam yapılacağını açıkladı. Daha sonra yüzde 30'luk zammın gelecek iki yıllık zam olduğu anlaşıldı. Açıklamasını bir kaç gün sonra düzelten Kurtulmuş, memura ek zam konusunda bakanlıkların çalıştığını ifade etti.

BU AY 'AYLIK ENFLASYON' ÇİFT HANE BEKLENİYOR

TÜİK'in Aralık ayı enflasyonu ise ekonomist Alaatin Aktaş yüzde 10'a yakın bir rakam beklediğini köşesindeki yazılarında dile getirdi. TÜİK Başkanı ile görüştüğünü ifade eden Aktaş, son iki aydır otomobil piyasasından alınamayan fiyat verisinin artık Gelir İdaresi'nden alınacağını, bu rakamında sadece kendi başına yüzde 3,5'lik enflasyonu otomil fiyatları artışından Aralık ayı enflasyonuna yansıyacağını açıkladı. Marketlerden ise fiyatların otomatik sistemle çekilmesi ile Aralık ayı enflasyonun yüzde 10'u geçmesini beklediğini aktardı.

MEMURUN OCAK ZAMMI SADECE YÜZDE 5

Toplu sözleşme gereği ise memurunların Ocak ayı zam oranı ise sadece yüzde 5 ve yılın ilk 6 ayı için bu rakam geçerli. Aralık enflasyonu Aktaş'ın beklediği gibi yüzde 10'a yakın çıkarsa toplu sözleşme zammı yılın bir ayındaki enflasyonun yarısı bile olmayacak. Şu anda yüzde 7,47'lik enflasyon farkı oluşan memurlar için enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı toplamı Ocak ayında yüzde 23 olarak karşımıza çıkabilir.

MEMURLAR BÜGÜN SAAT 12:30'DA MEYDANLARDA

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"•Ek zam
•Refah Payı
•Vergi Oranları
•3600 ek gösterge
•Sözleşmelilere kadro ve tüm haklı taleplerimiz için 15 Aralık çarşamba günü saat 12.30’da tüm illerde alanlardayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.