Milli Eğitim Bakanından; mülakatta Geçti- Kaldı uygulaması ve 100 bin atama talebine yönelik açıklama

Milli Eğitim Bakanından; mülakatta Geçti- Kaldı uygulaması ve 100 bin atama talebine yönelik açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 9 Aralık 2017 tarihinde Sivas'ta Kanal 58 TV'deki bir programa katıldı. Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 9 Aralık 2017 tarihinde Sivas'ta Kanal 58 TV'deki bir programa katıldı. Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

1- Yazılı puanına göre atayacağı ama mülakat olacak.

Bakan Yılmaz, yazılı puanına göre öğretmen atanacağını ancak mülakatın devam edeceğini söyledi. Bakan Yılmaz daha önce TRT Haber'de bu yönde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama, mülakatın Geçti- Kaldı şeklinde uygulanacağını, daha sonra adayların KPSS puanına göre atanacağını göstermektedir.

Ancak Bakan İsmet Yılmaz, meramını tam ifade edemediği için konu hep muallakta kalmaktadır. Bakan beyin bu konuda daha net bir açıklama yapması ve bu açıklamaların mevzuat dayanağının yürürlüğe konulması gerekmektedir.

2- 100 bin öğretmen adayı atarsak hiçbir öğretmen ek ders alamaz

Bakan İsmet Yılmaz, neden 100 bin açık olmasına rağmen 20 bin öğretmen atandığı yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi. Eğer 100 bin öğretmen adayını atarsak çalışan hiçbir öğretmen ek ders alamaz. Hali hazırda 784 bini kadrolu, 39 bini sözleşmeli, 823 bin öğretmen çalışıyor. Öğretmen maaşı genel olarak 2900- 3000 bin bandında ama ek dersler sayesinde öğretmenlerin önemli bir kısmı 3 bin 600 lira civarında maaş alabiliyor. Eğer tüm kadrolar doldurulursa, hiçbir öğretmen ortalama 600 lira civarındaki ek dersi alamaz.

3- Bir önceki alımda da +- yüzde 5 mülakat puanı verildi.

Bakan İsmet Yılmaz, çok tartışılan bir konuyla ilgili olarak ilk kez resmi bir açıklama yaptı. Yılmaz, bir önceki alımda da, adaylara yazılı puanının +- yüzde 5 altında veya üstünde mülakat puanı verildiğini açıkladı. Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda bazı adaylara çok fazla aşağıda puan verildiğini ifade etti. KPSS puanı 80 olmasına rağmen mülakat puanı 60 olan adayın durumunun, güvenlik birimlerinin verdiği bilgilere dayandığını ve şuan itibariyle Bakanlık olarak güvenlik birimlerinin verdiği bu bilgiyi sorgulamayacaklarını ifade etti.

4- Hakkari'de öğretmen tutabilmek için ek mali destek talebi var. Ama devletin kaynağı var mı düşünen yok

Bakan Yılmaz, öğretmenlerin doğu bölgelerinden kaçtığını bunu önlemek için doğu bölgelerinde birleştirme yapacaklarını ifade etti. Bakan Yılmaz ayrıca, Hakkari'de öğretmen tutabilmek için, daha fazla ek mali destek verilmesi yönündeki taleplere karşı çıktı. "Devletin kaynağı var mı, düşünen yok!" dedi.

İŞTE BAKANIN AÇIKLAMALARI

Saat 1.27.55'dan itibaren Bakan Yılmaz, öğretmen atamaları konusuna gelmektedir.

 

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.