Norm Fazlasına Rağmen Ücretli Sınıf Öğretmeni Alınabilir mi ?

Norm Fazlasına Rağmen Ücretli Sınıf Öğretmeni Alınabilir mi ?

Milli Eğitim Bakanlığının İstanbul ilinde binlerce sınıf öğretmeni norm kadro fazlası öğretmenimiz var demesine karşın, İstanbul ilinde ücretli sınıf öğretmenleri görevlendirmeleri yapılmaktadır. Bu görevlendirmeler sınıf öğretmeni norm kadro öğretmen faz

İstanbul ili Arnavutköy ilçesinde 57 tane ücretli sınıf öğretmeni görevlendirildi.  (listeyi görmek için tıklayınız)

Milli Eğitim Bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmeliğe göre bir ilde norm kadro açığı olmayan branşta ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılamıyor.

Milli Eğitim Bakanı Sayın DİNÇER, katılmış olduğu her programda ısrarla İstanbul gibi illerde sınıf öğretmeni norm kadro fazlası öğretmen olduğu beyanını vermektedir.

MEB'in çıkarmış olduğu yönetmeliğe göre İstanbul ilinin genelinden sınıf öğretmenliği branşında eğerki norm kadro yoksa hiç bir ilçeye ücretli öğretmen alamazsınız.

Örneğin Kadıköy'de diyelimki 100 sınıf öğretmeni açığı var. Beşiktaş ilçesinde de 110 norm kadro fazlası sınıf öğretmeni var. Siz Beşiktaş ilçesindeki norm kadro fazlası öğretmenleri Kadıköy'e göndermeden ve tüm açıkları kapatmadan bir tane bile ücretli öğretmen görevlendiremezsiniz.

İstanbul ilinde norm kadro fazlası sınıf öğretmeni varsa, Arnavutköy ilçe müdürlüğünün ücretli öğretmen görevlendirmesi yasal değildir.

Binlerce sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olduğu bir dönemde hala ücretli sınıf öğretmeni istihdam ediliyorsa, İstanbul il müdürünün bu durumu sorgulaması gerekir.

Arnavutköy'de yapılan ücretli öğretmen görevlendirmesi örneği norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin bulunduğu bir çok ilde de yönetmeliklere aykırı olarak yapılmaktadır.

Bakanlığın Kanun yönetmelik dinlemeyen bu il ve ilçeleri resmi bir yazı ile uyarması gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.