O Müdürlere 4 Saat Ek Ders Şoku! Yararlanamayacaklar Mı!

O Müdürlere 4 Saat Ek Ders Şoku! Yararlanamayacaklar Mı!

2018-2019 yılına yönelik toplu sözleşmede yer alan hüküm gereğince, Karar'ın "Ders niteliğinde yönetim görevi" başlıklı 10. maddesi 1. fıkrası (c) bendi 4 numaralı alt bendindeki; müdürlere haftada 4 saat ücret uygulaması başlıyor. Ancak bazı okul müdür..

2018-2019 yılına yönelik toplu sözleşmede yer alan hüküm gereğince, müdürlere haftada 4 saat, müdür yardımcılarına ise haftada bir saat ders niteliğinde yönetim görevi kapsamında ek ders ücreti verilecek.

2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme metninin 23. maddesi şu şekildedir:

"Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yöneticilerinin ilave ek ders ücreti

Madde 23- (1) 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin; 4 numaralı alt bendi uyarınca müdür ve müdür başyardımcılarına ödenmekte olan ek ders ücreti haftada 4 saat, 7 numaralı alt bendi uyarınca müdür yardımcılarına ödenmekte olan ek ders ücreti haftada 1 saat artırımlı uygulanır."

O Kurum Müdürlerine 4 saat Ücret Verilecek Mi?

MEB yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; bazı kurum müdürlerinin bu kapsam içerisinde yer alıp-almadığı yönünde tereddüte düşülmüştür. 

Şöyle ki; yukarıdaki maddede atıfta bulunan kararda, adında "Akşam Sanat Okulu" ibaresi bulunan Öğretmenevi Müdürlerinin yer almadığı ifade edilerek, bu müdürlerin 4 saatlik artırımlı ek dersten faydalanamayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. 

Konu bakanlık ve maliye yetkilileri tarafından incelenmekte olup, asıl karar önümüzdeki günlerde verilecek olan görüş yazısı ile neticelenecektir. 

Buradan MEB yetkileri ve maliye yetkililerine sesleniyoruz; kararlarınızı söz konusu kurum müdürleri lehine veriniz. Aksi durumda Anayasamızın en temel esası olan "Eşitlik" ilkesi zedelenecektir. Neredeyse 24 saat üzerinden görev yapmasına rağmen ancak 20 saat ek ders ücreti alan ve sayıları az olan Akşam Sanat Okulu Öğretmenevi Müdürleri mağdur edilmemelidir.

Teoman YALÇIN - TurkiyeEgitim.Com Özel haber

 

Zam sonrası hangi memur ne kadar maaş alacak?

Zam sonrası hangi memur ne kadar maaş alacak?

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum