ÖĞ-DER’den 6.Kısa Film Senaryo Yarışması

ÖĞ-DER’den 6.Kısa Film Senaryo Yarışması

ÖĞ-DER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) tüm Türkiye çapında ‘GÖÇ, HİCRET ve MÜLTECİLER’ konulu kısa film senaryo yarışması düzenliyor.

ÖĞ-DER (Şuurlu Öğretmenler Derneği)  tüm Türkiye çapında ‘GÖÇ, HİCRET ve MÜLTECİLER’ konulu kısa film senaryo yarışması düzenliyor.

Her sene farklı konularda kısa film senaryosu yarışması düzenleyen ÖĞ-DER bu sene düzenlediği 6.Kısa Film senaryo yarışmasının konusunu  ‘GÖÇ, HİCRET ve MÜLTECİLER’ olarak belirledi. Yarışmaya amatör ya da profesyonel eli kalem tutan herkesin katılabileceği belirtildi. Yarışmada özellikle ‘GÖÇ, HİCRET ve MÜLTECİLER’ konusunun seçilerek   göç, göçmenler, mülteciler, hicret etmek,göç etmenin negatif ve pozitif tarafları,mültecilerin sorunları ve yaşadıkları yolculuklarda karşılaştıklarının ele alınabileceği geniş bir yelpazeyi kapsadığı belirtildi.

Dernek Genel Başkanı Hamdi Sürücü yaptığı açıklamayla başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı saran savaş ortamlarının mültecilerin sayısını çoğalttığını ve başka ülkelere göç eden bu insanların sorunlarını gündeme getirecek filmler oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarışmaya son katılım tarihi 10.05.2017 Çarşamba günü olarak açıklanırken yarışma jürisinin son katılım tarihinden sonra açıklanacağı belirtildi.

Yarışma ödülleri 1. ye dijital kamera, 2. ye dizüstü bilgisayar,  3.ye tablet ile 2 Mansiyon ödülü alana birer fotoğraf makinesi ve ödül alan herkese 1 yıllık Milli Şuur Dergisi aboneliği olarak açıklandı.

 Ayrıca yarışmada dereceye giren senaryoların kitaplaştırıldıktan sonra dernek tarafından filme çektirilmesinin hedeflendiği de belirtildi.

Yarışmayla ilgili geniş bilgi http://www.ogder.org adreslerinden alınabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.