Öğretmen Adayları Ankara'dan Seslerini Duyurmaya Çalıştı

Öğretmen Adayları Ankara'dan Seslerini Duyurmaya Çalıştı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, atama bekleyen öğretmen adaylarının Ankara/Ulus Meydanı’nda yaptığı eyleme katıldı.

Ek atama isteyen öğretmen adaylarının her daim yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirten Öner, Türkiye Yüzyılı’nda öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Öğretmen ihtiyacının giderilememesinin, hem öğretmen olma ehliyet ve liyakatine sahip öğretmen adaylarından istifade edilememesine ve bu öğretmen adaylarının işsizlik sorunlarıyla boğuşmasına neden olduğunu hem de ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik gibi çalışma türlerinin varlığına sebebiyet verdiğini ifade eden Öner, “Öğretmen bekleyen öğrenciler, atama bekleyen öğretmen adayları, aile bütünlüğünü sağlamak isteyen eğitimciler başta olmak üzere, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunları ihmale, beklemeye ve ötelemeye gelmez, gelmemelidir. Çünkü eğitim, ülkemizin geleceği ve kalkınmanın temelidir. Kaybettiğimiz her yıl gelecekte telafisi olmayan sorunlara neden olacaktır. Sosyal hukuk devletinin temeli ve milletin beklentisi, hak sahibinin hakkını bulabilmesi; öğretmenlik eğitimi alan ve bu mesleği yapmak isteyen kişilerin atamasının yapılmasıdır” dedi.

Öğretmen atama politikasındaki hatalı yaklaşımdan, sözleşmeli, ücretli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesi çağrısında bulunan Öner, “Öğretmen açığı kadrolu istihdam zemininde kapatılmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını sona erdirmeyi hedeflemelidir. Yetkililer, Ulus Meydanı’ndan yükselen sese kulak vermelidir. Öğretmen açığı sorununa bir an evvel çözüm üretilmelidir. Ülkemizin, milletimizin huzuru, refahı ve eğitimin kalitesi adına bu sese mutlaka kulak verilmelidir. Biz, sendika olarak diyoruz ki öneriniz, önerimizdir. Teklifiniz, teklifimizdir. Beklentiniz talebimizdir. Haklı mücadeleniz bizim mücadelemizdir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.