Öğretmen Atamada İl-İlçe Emri Uygulanmalı

Öğretmen Atamada İl-İlçe Emri Uygulanmalı

Öğretmen Atamada İl-İlçe Emri Uygulanmalı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum/Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim BIÇAK Pazartesi günü sonuçlanan öğretmenlerin özür grubu tayinleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bıçak, “Tayin sistemi iflas etmiştir.” dedi.

Mevcut yer değiştirme yönetmeliği ile sorunların çözülmeyeceğini ve öğretmenlerin ailesinden ayrı yaşamak zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Özür grubu atamalarında il-ilçe emri uygulanmamış ve aralarında binlerce kilometre mesafe bulunan eşler birbirlerine kavuşamamıştır. Toplumun temel taşı olan ailenin bütünlüğünün sağlanması devletin asli görevlerinden birisidir. Öğretmen eşlerin farklı şehirlerde çalışmak zorunda bırakılmasının hiçbir şekilde mazereti olamaz. İkinci dönem başlamadan bu durumdaki öğretmenler il-ilçe emrine atanmalı ve yerel yöneticiler tarafından adalet ilkesinden taviz verilmeden ihtiyaç bulunan kurumlarda değerlendirilmelidir. Bu şartlar altında çalışan bir öğretmenden verimlilik beklemek gerçekçi değildir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum