Öğretmen atamaları ne zaman | Öğretmen atama kontenjanları 2016 | Öğretmen atama başvuruları | MEB

Öğretmen atamaları ne zaman | Öğretmen atama kontenjanları 2016 | Öğretmen atama başvuruları | MEB

Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atama kontenjanları. Binlerce öğretmen adayının öğretmen olma umudu olan atamalar ne zaman yapılacak? Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı? Öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri açıklam

Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atama kontenjanları. Binlerce öğretmen adayının öğretmen olma umudu olan atamalar ne zaman yapılacak? Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı? Öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri açıklama yaptı mı? Haberimizden öğretmen atamaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı? Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılıp yapılamayacağı ve atama yapılacaksa öğretmen atama kontenjanları ne zaman olacak? Atamalar Mecliste MEB bütçesi görüşmelerinde netlik kazanacak. Atama bekleyen öğretmen adayları 2016 Ağustos öğretmen atamalarında ne kadar atama yapılacaağını büyük bir merakla bekliyor. Haberimizden öğretmen atamaları ve atama kontenjanları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Öğretmen atamaları ne zaman

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Binlerce atama bekleyen öğretmen adayları Ağustos öğretmen atamaları için yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Ağustos ayında en az 50 bin öğretmen atamaları yapılmasını isteyen öğretmen adayları, bu konuda taleplerini yetkililere duyurmak ellerinden geleni yapıyorlar.

 

İSTEKLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, öğretmen atamaları ile ilgili, "Bununla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz. Ama gençlerimiz memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

 

Ağustos öğretmen atamaları olacak mı? Olacaksa ne zaman olacak? Hepsinin tarihi açıklanacak. Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak.

Öğretmen atama kontenjanları 2016

EN FAZLA 40 TERCİH YAPILACAK

Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum' veya 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Tercihlerine atanamayan adaylardan 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.



İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.



Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

İLK ATAMA 19 ŞUBAT'TA YAPILDI

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulundu.

 

Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapıldı, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlendi.
 

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI

ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ VE KONTENJANLARI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016 yılı Ağustos ayında yapacağı öğretmen atama kontenjanı haftaya belli olacak.

Öğretmen atama başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere Ağustos ve Şubat dönemleri olmak üzere yılda 2 defa öğretmen atamaları gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Ağustos-Eylül döneminde atanacak öğretmen sayısı Kasım-Aralık dönemlerinde belli olurdu fakat Mart ayına girdiğimiz şu günlerde Ağustos ayında yapılacak öğretmen atama sayısı henüz belli olmadı. 2016 yılında yapılacak 2. atama Ağustos ayında olup olmayacağı ve tarihi henüz netlik kazanmadı. Belli olduğunda haberimizde güncellenecektir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.