Okul/Kurum Taşınır İhtiyaçları Nasıl Karşılanacak?

Okul/Kurum Taşınır İhtiyaçları Nasıl Karşılanacak?

Mevcut okul/kurum taşınır ihtiyaçlarının Mebbis e-talep modülü üzerinden (2016-2017 eğitim-öğretim yılı için 3-28 Şubat 2016 tarihleri arasında) Bakanlığımıza iletileceği

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü "Donatım Ödenekleri" yazısı:

Mevcut okul/kurum taşınır ihtiyaçlarının Mebbis e-talep modülü üzerinden (2016-2017 eğitim-öğretim yılı için 3-28 Şubat 2016 tarihleri arasında) Bakanlığımıza iletileceği, önceki yıllara ait taşımı* taleplerinin dikkate alınmayacağı, sistem dışında yazılı olarak bildirilen taleplerin değerlendirilmeyeceği, yeni okul/kurum/pansiyon bilgilerinin e-yatırım proje takip modülünden girilmesi gerektiği, deprem, yangın, sel vb. durumlarda ortaya çıkabilecek ihtiyaçların yazılı olarak talep edilebileceği hususları ilgi yazı ile Valiliklerimize duyurulmuştur.

Buna göre; gerek e-talep gerekse e-yatırım modülleri üzerinden alınan bilgiler doğrultusunda içinde bulunulan her mali yıl için ödenek planlaması yapılmakta ve bu planlama esas alınarak donatım ödeneklerinin kullanımına ilişkin Detaylı Uygulama Programı hazııianmakta ve uygulanmaktadır.

Ancak, hem sistem dışı taşınır talepleri için hem de mahalline ödenek gönderilmediği halde önceden harcama yapılarak Bakanlığımızdan yazılı ve sözlü olarak ödenek talep edilmesi Detaylı Uygulama Programlanılın uygulanmasını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu sebeple; donatını ödeneklerinin verimli, aktif ve planlamaya uygun şekilde kullanımının sağlanabilmesi amacıyla, sistem dışı iletilen taşınır talepleri ile ödenek tahsis edilmemiş olmasına rağmen Bakanlığımız bilgisi dışında mahallinde önceden alım yapılarak karşılığında talep edilen ödenekler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bilgilerinizi ve konunun ilgili okul/kuruııı müdürlüklerine duyurulması gereğini önemle rica ederim.

Bahattin GÖK

Bakan a. Genel Müdür V.

18052016-05586473-(copy).jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.