Ömer Dinçer; Ya Doğrula, Ya Düzelt!

Ömer Dinçer; Ya Doğrula, Ya Düzelt!

ÖMER DİNÇER YA BU SÖZLERİ DOĞRULAMALI YA DA DÜZELTMELİDİR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.

ÖMER DİNÇER YA BU SÖZLERİ DOĞRULAMALI YA DA DÜZELTMELİDİR. ŞAYET DİNÇER BU SÖZLERİ SARF ETTİYSE TÜM ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, atama bekleyen öğretmenler ile yaptığı görüşme sırasında yanındaki Adana Milletvekiline dönerek "Ben öğretmen adaylarını Eminönü'nde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki önlerine birisi yem atsın. İşte bu yüzden çocuklarımın hiç memur olmasını istemedim" dediği önü sürüldü.

Öncelikle Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in böyle bir beyanı olup, olmadığını kamuoyuna açıklamasını istiyoruz. Sayın Dinçer bu açıklamayı yaptınız mı? Öğretmenleri gerçekten yem bekleyen güvercinlere benzettiniz mi? Şayet bu açıklamayı yaptıysanız, ne demek istediniz? Bu onur kırıcı sözlerinizin arkasında ne var? Bu sözleri sarf ederken hiç empati kurdunuz mu? Kendinizi atama bekleyen öğretmenlerin yerine koydunuz mu? ‘Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır’ sözünü hiç duymadınız mı? Peki biz sizi, vakitsiz öten horoza benzetsek incinmez misiniz?

Bakan her ne sebeple olursa olsun bu açıklamayı yaptıysa, yani öğretmenleri yem bekleyen güvercinlere benzettiyse vah bu memleketin haline… Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı çocuklarımızı yetiştiren, kutsal bir görev ifa eden, bu ülkenin mihenk taşı olan öğretmenler için bu benzetmede bulunduysa, zaten tüm sözler kifayetsiz kalır.

Sadece mesleğini icra etmek isteyen, bu uğurda yıllarca dirsek çürüten, kıt kanaat imkanlarla okuyan, her türlü fedakarlıkta bulunan, öğrencilerine ders anlatacakları günün hayalini kuran atama bekleyen öğretmenleri yem bekleyen güvercinlere benzetmek kimsenin haddi değildir. İster Bakan, ister Başbakan, isterse Cumhurbaşkanı olsun hiç kimse öğretmenlerimizi aşağılayamaz, onları hor göremez, incitemez.

Eli öpülesi öğretmenleri sözleri ile yerin dibine sokanlar, onları değersizleştirenler, öğretmenlik mesleğini önemsizleştirenler ne yapmaya çalışmaktadır? Bu ülkeyi yönetenler tarafından ard arda hakaret bombardımanına maruz kalan öğretmenler daha ne kadar sabredecektir? Öğretmenleri ezerek, onların üstüne basarak hiç kimse büyüyemez. Hele hele Ömer Dinçer gibi öğretmenlerin değerini bilmeyen, onların yaşadıkları sorunlara ortak olamayan, onların acılarına ‘Fransız’ kalan, onları sahiplenmeyenler hiç büyüyemez.

Buradan Ömer Dinçer’e sesleniyoruz: Sayın Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğu baki değildir. Bir gün siz de o koltuğu bırakmak zorunda kalacaksınız. Oysa öğretmenlerimiz her zaman burada olacak. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın!

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu ne yazık ki her siyasi iyi taşıyamamaktadır. Bu koltuğun sorumluluğunu yüklenemeyenler, bu makamın gereğini yerine getiremeyenler bir dakika bile burada oturmamalıdır. Bu kişilerin bu makamları işgal etmesi öğretmenlere, eğitim çalışanlarına büyük bir hakarettir.

Bu ülkede 350 bin genç atama beklerken, okullardaki öğretmen açığı bütçe yetersizliği gerekçe gösterilerek ücretli öğretmenler eliyle giderilmeye çalışılırken, öğretmen yetersizliği nedeniyle ders yapılmayan okullar varken; Bakanlığın öğretmen alım politikasını gözden geçirmek yerine, bu yanlış sistemin sorumlusunu öğretmenlermiş gibi göstermesi manidardır.ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER KİMSEDEN LÜTUF BEKLEMEMEKTE, SADECE HAKKI OLANI İSTEMEKTEDİR. DOLAYISIYLA HİÇ KİMSE ÖĞRETMENLERİ HAKKI OLANI İSTEDİĞİ İÇİN YARGILAYAMAZ, ONLARI YEM BEKLEYEN GÜVERCİNLERE BENZETEMEZ. BU TÜR SORUMSUZCA SARF EDİLEN SÖZLERİN HESABI SORULMALIDIR. ÖMER DİNÇER YA BU SÖZLERİ DOĞRULAMALI YA DA DÜZELTMELİDİR. ŞAYET DİNÇER BU SÖZLERİ SARF ETTİYSE TÜM ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR. ÖĞRETMENLER ADINA BUNU BEKLİYORUZ.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.