Önce öğretmenler öğrenmeli

Önce öğretmenler öğrenmeli

Öğretmenlerin teknolojiyle daha içli dışlı olabilmesi için tabletlerin yoklama vb. sınıf istatistiklerinin raporlanmasında kullanılması, öğretmenlerin kendi aralarında tabletler üzerinden iletişim kurması ve kaynak paylaşımı yapmalarının teşvik edilmesi i


İLKER AKGÜNGÖR

FATİH (Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi'ni bir raporla değerlendiren Eğitim Reformu Girişimi, bire bir bilgisayar uygulamalarının başarısı veya başarısızlığında, her bir öğretmenin son derece belirleyici olduğu vurgulandı. Raporda 'Akıllı olan tahtalar değil öğretmenler. FATİH pilot uygulama değerlendirme çalışmasında da teknolojinin kullanılış biçiminde öğretmenin kilit rol oynadığı gözlemlenmiştir. Öğretmen teknolojiyi kullanmadığında öğrencilerin de kullanmadığı; belirli bir yönlendirme olmadığında, öğrencilerin tabletleri çoğunlukla not almak için kullandıkları görülmüştür' denildi.

Öğretmenlerin teknolojiyle daha içli dışlı olabilmesi için tabletlerin yoklama vb. sınıf istatistiklerinin raporlanmasında kullanılması, öğretmenlerin kendi aralarında tabletler üzerinden iletişim kurması ve kaynak paylaşımı yapmalarının teşvik edilmesi istendi.

183 bin öğretmen eğitildi

2010'da başlayan proje kapsamında 17 pilot ilde bugüne kadar 9. sınıf öğrencileri ve öğretmenlere 62 bin 800 tablet dağıtılırken, 84 bin 921 etkileşimli tahta kuruldu. 17 Şubat'tan itibaren 1. fazdaki 675 bin tabletin dağıtımı başladı. Derslerde bilgisayar teknolojilerinin kullanımı için şimdiye kadar 183 bin öğretmen hizmet içi eğitim aldı. MEB yıl sonuna kadar 64 farklı eğitim programı düzenleyerek yaklaşık 770 bin öğretmene yüz yüze ve uzaktan eğitim vermeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.