Orhan ERDEM’le MEB çalışanlar​ın sorunların​ı konuştuk

Orhan ERDEM’le MEB çalışanlar​ın sorunların​ı konuştuk

MEB Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’le MEB çalışanlar​ın sorunların​ı konuştuk

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa KIR yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’i ziyaret ederek başta MEB Yurtdışı Eğitim Ataşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin sorunlarını içeren rapor olmak üzere MEB çalışanların sorunlarını ve taleplerini iletti.

Mustafa KIR yurtdışında eğitim ataşeliklerinde sözleşmeli olarak çalışan personelin sorunlarının dağ gibi büyüdüğünü belirterek bazı eğitim ataşelerinin sözleşmeli personeli köle gibi kullandığını, oda temizliğinden misafirlere çay-kahve ikramları gibi her türlü işlere zorlandığını belirten bir mektup yazdı.

Yurtdışı eğitim ataşeliğinde çalışan sözleşmeli personelin kanun ve maddelerde yazılı olan maaşları, sigorta primlerinin eksik ya da geç ödenmesinin yanında birde hükümetin Almanya ile Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi kaldıran bir antlaşma imzaladık diyerek övünmesine rağmen sözleşmeli bu personellerden hala çift vergi kesildiğini söyledi.

Bu personelin yıllardan beri tabi tutuldukları haksız uygulamalar konusunda dilek ve şikâyetlerini defalarca Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerine iletmelerine rağmen ne kendilerini muhatap alan bir yetkili bulabildikleri ne de sorunlarını çözüme kavuşturabildiklerini belirti

M. KIR görüşmede ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının kendi çalışanlarını ekli yönetmelikler gereği KPSS sınavına tabi tutmaksızın görevde yükselme sınavı ile başarılı olanları uzman yardımcılıklarına aldıklarını belirterek aynı uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığında da geçerli olmasını istedi. Böyle bir hakkın tanınması kurum içinde çalışanların hem kendilerini yetiştirmeleri için bir doping olacağını hem de kendilerine verilen değerden dolayı daha verimli çalışma imkanını doğuracağını ifade etti.

Öte yandan son öğretmen alımına kadar öğretmenlik hakkını kazanmış olup kurum içinde veya başka kurumlarda çalışanların KPSS sınavına tabi tutulmadan hizmet gün sayısına göre % 3 oranında öğretmen alımlarının yapıldığını ancak son öğretmen alımlarına 3 gün kala bu uygulamadan vazgeçildiğini öğretmen olarak mezun olan arkadaşların kendi mezun oldukları alanda çalışma arzularının olduğunu bu arkadaşlara bu imkânın tekrar tanınmasını istedi. Talim ve Terbiye Kurulu Kitap inceleme komisyonunda çalışanların okullara gönderilmesi ile eğitim öğretimin ve eğitim çakışanlarının da sorunlarını iletti. Ayrıca merkez taşra teşkilatında yer alan öğretmenlerin hala eğitim ödeneğini alamadıkları belirtilerek acilen bu sorunun çözülmesi gerektiği de ifade edildi.



Sorunlar iletildikten sonra MEB Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM özellikle MEB Yurtdışı eğitim Ataşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli çalışanların sorunları ile yakından ilgileneceğini ve bu konunun takipçisi olacağını, MEB çalışanlarının KPSS sınavına tabi tutulmaksızın Görevde Yükselme Sınavına dayalı olarak alınması ile ilgili talebi paylaşacağını, kurum içinde ve kurum dışında öğretmen yetiştiren fakültelerden mezun olup halen memur olarak çalışanların yeni çıkan yönetmelik gereği öğretmenliğe dönüşlerinin önünün kapatıldığını bunun için yapılacak bir şeyin olmadığını başta merkez teşkilatında çalışan öğretmenlerin eğitim ödeneği sorununun çözümü olmak üzere diğer aktarılan sorunlarla da yakinen ilgileneceğini, talim terbiye çalışanlarının okullara gönderilmesi ile ilgili arkadaşları en az rahatsız edecek şekilde bu uygulamanın gerçekleştirildiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.