Özel Okulda Kitap Şoku! Tam 15 bin lira...

Özel Okulda Kitap Şoku! Tam 15 bin lira...

Özel okul masrafları veliler için can sıkıcı bir hal aldı. Son olarak Avukat Nazan Akça ödediği kitap masrafı ile şaşırdı.

Adana'da yaşayan Avukat Nazan Akça Subaşı, kızını özel bir okula kaydettirmek zorunda kaldı. Kitaplar için ödediği 15 bin TL'lik fatura karşısında şaşkına döndü. Yapmış olduğu araştırmada kitapların gerçek değerinin yaklaşık 2 bin TL olduğunu öğrenen Subaşı, bu durumu yargıya taşıdı. Milli Eğitim de olayı soruşturma başlattı. Subaşı'nın çabalarıyla ortaya çıkan bu olay, özel okullardaki maliyetler ve fiyatlandırmalarla ilgili önemli bir tartışma başlattı.

Soruşturma süreci gerçekleşecek

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dosyayı göndererek soruşturma başlattı. İlgili okulla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, bazı öğrenci velileri zorla kitap satışıyla karşı karşıya kalmış. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sağlanan kitapların kendilerine teslim edilmediğini iddia etti. Ayrıca, bu kitapların okulda sadece göstermelik olarak tutulduğu ve öğrencilerin eve götürmesine izin verilmediği belirtildi. Veliler, okulun dayattığı bu kitaplardan verilen ödevlerle ilgili de şikayette bulundu.

Subaşı adlı bir veli, organize bir şebeke olduğunu ve tekelleşmiş kitabevlerinin çocuklarını sınava sokmamakla tehdit ederek kitapların zorla satın aldırıldığını iddia etti. Bu durumun anayasal bir suç olduğunu belirten Subaşı, okul idareleriyle kitabevleri arasında ciddi bir dümen döndüğünü savundu.

Veliler için sevindirici haber

Adana’nın Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan bir soruşturmayı tamamlayarak sonuçları Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na ileteceğini duyurdu. Eğer gerekli dava açılırsa, şüpheliler cezalandırılabilir. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Subaşı, konuyla ilgili olarak, “Kitapların değer tespiti yapılarak, ederinin üzerinde satıldığı belirlenirse, öğrenci velileri ve ben dahil olmak üzere, fazla ödemelerimizi geri alabileceğiz. Bu sayede velilerin zararı da tazmin edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Akşam Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.