Peluş Oyuncakta Yaş Sınırı Yok

Peluş Oyuncakta Yaş Sınırı Yok

Çocuk yetişkin farkı gözetmeksizin her yaşa hitap edebilen peluş oyuncaklar, oyuncak ayılar dikkat edilmediği taktirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

 

 

Peluş oyuncak denilince sizin aklınızda da kocaman, sevimli ve yumuşacık bir ayıcık canlanıyorsa, halen içinizde çocuksu yanınızı koruyabiliyorsunuz demektir. Bu nedenle dünyanın en şanslı insanlarından biri de sizsiniz…

Birçoğumuzun yolu en az bir kez de olsa peluş oyuncaklarla çakışmıştır öyle değil mi? Hem çocukların hem de yetişkinlerin kalplerinde apayrı bir yere sahip olan peluşlar, kabul etmek gerekir ki kaç yaşına gelirsek gelelim halen yüzümüzde bir tebessüm oluşturabilmeyi başaran nadir oyuncakların başında gelir.

Oyuncak bir ayı evinizin yeni bireyi olabilir

Bir çocuğa hediye edildiğinde onun en yakın arkadaşı olabilen ya da bir yetişkine hediye alınacakken en kolay ve en güzel seçeneklerden biri olan peluş oyuncaklar şirinlikleri ile evinize yerleşerek evinizin yeni bir bireyi olmak için her zaman hazır bekliyor.

Çocukların birçoğu peluş oyuncaklarını gittiği her yere yanında taşımayı ve ona sarılarak uyumayı alışkanlık haline getirir. Kimi zaman boyları 1 metreyi aşan karakter peluşları, peluş hayvanlar, peluş yastıklar, aşk serisi peluşları gibi birçok çeşit bulunsa da oyuncak ayı bu grubun içinde apayrı bir yere sahiptir.

Peluşlar her yaşa hitap edebiliyor

Genelde ‘Happy Birthday’ yazılı peluş ayılar doğum günü hediyesi, Noel temalı oyuncak ayılar yılbaşı hediyesi ya da kalpli bir oyuncak ayı sevgililer günü hediyesi olarak seçilse de peluşların bütün yaşlara hitap edebilen bir özelliği vardır.

Çocukların oyun ve uyku arkadaşı olan peluş oyuncaklar, yetişkinlerin odasında da en güzel yere yerleştirilir hatta küçük boyutlu olanları da ofis masasında kendisine mutlaka güzel bir yer bulur.

Sahte oyuncağa dikkat edin

Fakat bu sevimli oyuncakları satın alırken dikkatli olmanız gerekir. Tüyleri çıkan, etrafa dökülen, düğmeleri, aksesuarları iyi sabitlenmemiş olan oyuncakların çocuklarda astım, boğulma gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini de aklınızdan çıkartmamanız büyük önem taşır… Peluş oyuncak satın alırken üründe aramanız gereken ilk kriter orijinal ve lisanlı olmasıdır. Sahte oyuncaktan uzak durarak ve bilindik mağazalardan, markalardan alışveriş yaparak keyifli zamanları çok daha özel kılabilmeniz de mümkün…