Proje Okulları Kangrene Dönüştü! Talip Geylan'dan MEB'e Bir Çağrı Daha!

Proje Okulları Kangrene Dönüştü! Talip Geylan'dan MEB'e Bir Çağrı Daha!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarına yönetici ve öğretmen atama sürecinde yaşanan problemlere değindi. "Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır görmezden gelinen ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmelidir" dedi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarına yönetici ve öğretmen atama sürecinde yaşanan problemlere değindi. Geylan, yapmış olduğu açıklamada; "Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır görmezden gelinen ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmelidir" dedi.

Sınavla öğrenci alan ve akademik başarısı üst düzey öğrencilerimizin okuduğu okullar; kamuoyunda bilinen adıyla PROJE OKULLARI, yönetici ve öğretmen atama süreçlerinde tamamen keyfi uygulamalara sahne oluyor. Başlangıçta sayıları 100'ü geçmezken şu anda 1000'in üzerinde (geçen yılki rakam 940 idi) proje okulu bulunuyor.  

Geçtiğimiz dönemlerde de bu atama süreçleri ciddi eleştirilere muhatap olmuştu. Ancak bugüne kadar MEB'in bu eleştirilere sürekli kulak tıkadığı görülmektedir. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda "Akademik başarısı en yüksek öğrencilerimizi sınavla aldığımız okullarımızın yönetici ve öğretmen atama süreci keyfiyete göre yürütülemez!" dedi ve MEB'e çağrıda bulunarak "Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır görmezden gelinen ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmelidir." dedi.

İşte o açıklamalar:

"Akademik başarısı en yüksek öğrencilerimizi sınavla aldığımız okullarımızın yönetici ve öğretmen atama süreci keyfiyete göre yürütülemez!

Proje okullarına yapılan atamalar, liyakat ve ehliyet esası temelinde ve sınav başarısına dayalı olarak gerçekleştirilmelidir.

Gözbebeğimiz bu okullarımız, hiçbir grup ya da oluşumun babasının çiftliği değildir!

Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır görmezden gelinen ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmelidir."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in proje okulları konusunda nasıl bir adım atacağını kamuoyu ve eğitim camiası merakla beklemekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.