Sağanak yağış uyarısı

Sağanak yağış uyarısı

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Tekirdağ, Isparta, Burdur, Manisa'nın kuzey ve doğu çevreleri, Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde Sinop dışında Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri)  ve yer yer gökgürültülü sağanak lı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ve Batı Karadeniz ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa'nın kuzey ve doğu çevreleri ile Denizli' nin Çardak ilçesinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin yerel ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzey ve batısı yer yer çok bulutlu, Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde Ankara, Çankırı ile Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.