Savunma Sanayi mühendis alım ilanı

Savunma Sanayi mühendis alım ilanı

Özel Bilgi Ve İhtisas Gerektiren Konularda Çalıştırılmak Üzere Sınavla Kadro Karşılıksız Sözleşmeli Personel Alınacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığından:

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR

A. Genel

3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesi ve 2010/285 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı esaslarınca çalıştırılmak üzere sözlü sınav (mülakat) yöntemiyle, sözleşmeli statüde 27 (yirmi yedi) Proje Mühendisi pozisyona; Tablo 1’de belirtilen öğrenim bölümleri ve bu öğrenim bölümleri karşısında belirtilen kontenjan adedi ile KPSS ve YDS puan türünde aşağıda belirtilen Genel ve Özel şartlarla personel istihdamı yapılacaktır.

 

Tablo 1

ÖĞRENİM BÖLÜMÜ

KONTENJAN

ADEDİ

MÜLAKATA ÇAĞIRILACAK  KİŞİ SAYISI

KPSS

ŞARTI

YDS ŞARTI

Bilgisayar Mühendisliği/Yazılım Mühendisliği

4

20

P (1) PUAN TÜRÜNDEN ENAZ 70

PUAN

İNGİLİZCE ALANINDA ENAZ

C

SEVİYESİ

 

(EN AZ 70 PUAN)

Elektrik - ElektronikMühendisliği/ElektronikMühendisliği/Elektronik ve HaberleşmeMühendisliği

5

25

Endüstri Mühendisliği

7

35

Gemi İnşaat (ı) ve Gemi Makineleri Mühendisliği

/Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği/Gemi

Makineleri Mühendisliği

2

10

Makine Mühendisliği/Mekatronik Mühendisliği

5

25

Uçak Mühendisliği / Uzay Mühendisliği /Havacılık ve Uzay Mühendisliği

4

20

TOPLAM

27

135

 

B. Sınav Başvuru Şartları

1. Genel Şartlar:

(1) Sınava başvuruda bulunacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2. Özel Şartlar:

(1) Üniversitelerin Tablo 1’de belirtilen öğrenim bölümlerinden lisans düzeyinde veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları,

(2) 6 - 7 Temmuz 2013 ve 5 - 6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinden KPSS P(1) puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları,

(3) Son müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde Yabancı Dil Sınavı (YDS)’den İngilizce alanında en az 70 (yetmiş) puan veya uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir puana sahip olmaları, gerekmektedir.

(4) Bu pozisyonlar için daha önce iki defa sınava girip de başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

C. Başvuru Şekli ve Belgeler

(1) Adaylar başvurularını; Müsteşarlığın internet adresindeki (www.ssm.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak, aşağıda belirtilen belgeleri son başvuru tarihi olan 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar (saat: 18:00) sisteme yükleyeceklerdir.

a) Özgeçmişi (Adı, soyadı, öğrenim safahatı (lise, lisans, yüksek lisans vb. öğrenim yılları ifade edilecektir.), aile durumu, iş tecrübeleri, sahip olduğu sertifikaları, hobileri gibi bilgileri içerecek şekilde düzenlenmiş olarak).

b) Son 6 aya ait 4,5x6 ebadında vesikalık fotoğrafı.

c) Öğrenim ve denklik (Yükseköğretim Kurulu denkliği ile başvuran adaylar için) belgesi.

ç) Uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen puanla başvuruda bulunulması halinde ilgili belgeyi.

(2) Eksik veya yanlış bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ç. Sınav Çağrısı

(1) Başvuran adaylardan, bu ilanda belirtilen Genel ve Özel Şartları taşıyanlar arasından, KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana (Değerlendirme, adayların geçerli olan KPSS puanlarından yüksek olanı ile yapılır.) sahip olandan başlanarak 5 (beş) katına kadar aday (son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil) sınava katılmaya hak kazanacaktır.

(2) Sınava katılmaya hak kazanan adayların, KPSS puanları, sınavın yapılacağı yer, tarih ve saatleri Müsteşarlığın (www.ssm.gov.tr) internet sitesinde ayrıca ilan edilecektir.

D. Sınav

(1) Sınav, sözlü (mülakat) şeklinde yapılacak olup; Alan bilgisi konularının yanı sıra bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü ile bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi yetkinliklerinin ölçüldüğü sınavı ifade eder.

E. Değerlendirme ve Atama

(1) Sınav Kurulu üyelerinin her bir adaya ayrı ayrı verdikleri notların ortalaması, o adayın Sınav notunu gösterecektir.

Sınavda (Mülakat) başarılı olmak için ortalama en az 70 (yetmiş) puan alınması gerekmektedir.

(2) Adayların başarı puanı; KPSS puanı ve sınav notunun aritmetik ortalamasının alınması suretiyle belirlenecektir.

(3) Başarı puanı en yüksekten en düşüğe doğru sıralanmak suretiyle adayların başarı sırası belirlenecektir.

(4) Bu sınav için geçerli olmak üzere, asıl olarak kazanan aday sayısını geçmeyecek şekilde yedek belirlenebilecektir.

(5) Öğrenim bölümlerinin her biri için ayrılan kontenjan adedinin 5 (beş) katı kadar aday başvurusu olmaması, şartları taşıyan aday bulunmaması veya yapılacak sınav sonucunda başarılı aday bulunmaması halinde pozisyonlar için belirlenen öğrenim bölümleri arasında kontenjanlar kaydırılabilecektir.

(6) Asıl ve varsa yedek olarak yerleştirilmeye hak kazanan adayların listesi Müsteşarlığın internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir bildirimde bulunulmayacaktır.

(7) Asıl olarak yerleştirilmeye hak kazanan adayların vize işlemlerinin Maliye Bakanlığı’nca yapılmasını müteakip göreve başlama tarihleri Müsteşarlık internet sitesinde tebliğ mahiyetinde ilan edilecektir.

(8) Gerçeğe aykırı belge ve beyanı tespit edilen adaylar, sınava alınmaz, sınava alınmış olsa bile bu adayların sınavları geçersiz sayılır. Atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler.

F. Bilgi Alma

(1) Sınav ile ilgili bilgi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın (312) 411 90 61 veya (312) 411 92 81 numaralı telefonlarından temin edilebilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.