SEVİLAY ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SEVİLAY ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SEVİLAY ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan’ın İzmir’de yapılan cenaze törenine katıldı. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde yapılan cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.  Eğitim şehidimiz son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Cenaze töreni öncesinde Konak Meydanı'nda protesto gösterisi yapıldı. Binlerce eğitimci öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. “Öğretmene uzanan eller kırılsın”, “Öğretmen düşmanı Bakan istifa” sloganlarının atıldığı eylemde eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Burada bir açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bizim öğrencilerimiz böyle değildi, bizim velilerimiz de böyle değildi. Öğretmen düşmanı değildi, öğretmen dostuydu. Ne oldu öğrencilerimize, ne oldu velilerimize, birdenbire öğretmen düşmanı kesildiler? Bunun sorumlusu kimdir? Bu vebali bu ülkede birilerinin taşıması gerekir. Dün, 'Eti senin, kemiği benim' diyerek çocuklarının her şeyini öğretmene teslim eden öğrenci velilerimiz, maalesef elbette hepsi için söylemiyorum ama bir kısmı sanki öğretmeni bir şamar oğlan olarak görüyor. Değersiz bir insan olarak görüyor. Bu sonucu, bu ülkeyi yönetme becerisi gösteremeyen siyasi iktidarlar sağlamadı mı? Daha dün, 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' anlayışı içinde olan velilerimiz, öğretmene niye hor bakıp değersiz görüyor? Bu sorunun cevabını, bu ülkeyi yöneten başta Sayın Başbakan olmak üzere Ömer Dinçer'e soruyorum. Bunun sorumlusu, bu öğretmenler midir? Elbette biz öğrencilerimizi sevmeye devam edeceğiz. Birkaç kendini bilmez, birkaç psikopatın öğrencilerimize olan sevgimizi azaltması, yok etmesi elbette düşünülemez ve beklenemez" diye konuştu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk konuldu.

Daha sonra Genel Başkan ve Genel Merkez Yöneticileri; Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nebi Yay, Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanları Merih Eyyup Demir, İrfan Toksoy, Adnan Sarısayın ve Necdet Balpınar ile birlikte İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’yı ziyaret ederek, şehit olan öğretmenimizin yaşadığı acı olay ile ilgili bilgi aldı. Genel Başkan, kalp krizi sonucu vefat eden Karabağlar Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni üyemiz Ahmet Nurdoğan’ın cenaze namazına katıldı. Genel Başkan ve Genel Merkez Yöneticileri, kız kardeşi vefat eden İzmir Valisi Cahit Kıraç’a da taziye ziyaretinde bulundu.

Türk Eğitim-Sen olarak eğitim şehidimiz Sevilay öğretmene bir kez daha Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz.

 

 

 

 

 

GAZETELER

TELEVİZYONLAR

 

 

 VATAN 

 CNNTÜRK

 POSTA EGE

 SKYTÜRK 360

 HÜRRİYET EGE

 TV 8

 HABERTÜRK EGELİ 

 BEYAZ TV

 GÜNLÜK EVRENSEL

 ULUSAL KANAL

 AYDINLIK GAZETESİ

 CNNTÜRK

 EGE TELGRAF

 

 EGE TELGRAF

 

 HÜRRİYET

 

 ORTADOĞU

 

 YENİGÜN İZMİR

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.