Sınavsız şube müdürü atamaları için Yeni Karar

Sınavsız şube müdürü atamaları için Yeni Karar

MEB itiraz etmişti, sınavsız şube müdürü atamaları için mahkemeden yeni bir karar çıktı.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarına yapılan 76. Maddeye dayalı atamaların, takdir yetkisi doğrultusunda gerçekleştirildiği bilinmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bazı şube müdürlerinin atanmasında yanlışlıkların olduğu tespit edilmiştir. Bakanlık, bu yanlışlıkları düzeltmek ve nitelikli yöneticilerin görev almasını sağlamak adına yeni bir karar almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı İtiraz Etti

Liyakat Sen Genel Başkanı Emir Kazak, 30 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen atamaların iptali için Ankara 10. İdare Mahkemesine açılan davanın sonucunu duyurdu. Yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle yapılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu karara karşı bölge idare mahkemesine yaptığı itirazın reddedildiğini açıklayan Genel Başkan Kazak, konuyla ilgili yeni bir paylaşım yaptı.

Gelişmeler doğrultusunda, atama kararlarının geçici bir süreliğine durdurulduğu ve iptal taleplerinin değerlendirileceği belirtiliyor. Liyakat Sen, bu süreçte adil ve objektif bir değerlendirme yapılması için mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki dönemde nasıl bir adım atacağı ve yürütmeyi nasıl sürdüreceği merak konusu olarak yoluna devam ediyor. Liyakat Sen'in takipçileri ise gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek.

Mahkeme kararı çıktı

Emir Kazak’ın Genel Başkanı olduğu bir dernek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76. Maddesi gereğince yapılan sınavsız şube müdürü atamalarına karşı hukuki bir mücadele başlattı.

Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne açılan davanın sonucunda, 30 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen atamaların yürütmesinin durdurulması kararı çıktı. MEB, bu durdurma kararına itiraz etti ve konuyu bölge idare mahkemesine taşıdı. Bölge idare mahkemesi tarafından yapılan itiraz ret edildi ve sınavsız şube müdürü atamaları geçerliliğini korudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.