SIRA AHMET GÜNDOĞDU'DA

SIRA AHMET GÜNDOĞDU'DA

SIRA AHMET GÜNDOĞDU'DA

 

Önce Sayın Başbakan, 60-66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen velileri “ihanetle” suçlamış, ardından Bakan Ömer Dinçer 4+4+4 sistemine karşı gelenleri PKK’lı olmakla itham etmişti. Sıra Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya geldi, bu yarışta ben de varım dercesine aşağıdaki ifadeleri kullandı, Gündoğdu’ya göre:

“-4 + 4 +4 yeni eğitim sistemine karşı çıkanlar, ideolojik bakış ve saplantı içerisinde olan kişi ve kuruluşlardır.”

Sisteme, en başından bu yana sınırsız destek veren Ahmet Gündoğdu ve ekibi, 4+4+4 sistemi ile oluşturulan tüm tepkilerimize, Bakan Ömer Dinçer’den önce atlayarak sert tepki göstermişlerdi. Öğretmen dengesizliği oluşacaktır, bilhassa sınıf öğretmenleri çok sıkıntı çekecektir, bir sendika olarak böyle bir sistemi nasıl desteklersiniz dediğimizde, bizleri “Mahşeri Cümbüşçü” olarak ilan etmiş ve “Sınıf öğretmenlerinin garantisi biziz, bir tek sınıf öğretmeni dahi norm kadro fazlası olmayacaktır.” Diyerek, sistemin tüm sorumluluğunu üstlenmişlerdi.

Aynı Ahmet Gündoğdu, şimdi sistemle ilgili çıkarak Ömer Dinçer’i suçlamaktadır. Sendikasına yönelik eleştirileri başından savmak isteyen Gündoğdu, kendi sendikasının bu konudaki sorumluluklarını unutarak, bakın ne demiş;” Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya ilişkin üslubundan ve sosyal paydaşlarla iletişim kurmamasından kaynaklanmaktadır.” Bakan Ömer Dinçer’i günah keçisi olarak ilan ederek, sendikasının bu konudaki sorumluluğunu gözlerden kaçırmaya çalışan Ahmet Gündoğdu, şöyle devam ediyor;

” Reformlar, Başarıyla Yürütülemiyor

Eğitim sisteminde müfredat, kademeli eğitim, din eğitimi seçeneklerinin artırılması, seçmeli dersler gibi birçok alanı kapsayan ve milletin taleplerini karşılayan reformlar gerçekleştirildiğini söyleyen Gündoğdu, reformlardaki doğru yaklaşımın, uygulama süreçlerinde aynı hassasiyetle sürdürülemediğini kaydetti. 4+4+4 olarak kademelendirilen yeni eğitim sisteminin, uygulamadaki aksaklıklar sebebiyle gölgede kaldığını ifade eden Ahmet Gündoğdu, “İlkokula başlama yaşı  ve rapor alma zorunluluğu, sınıf mevcutları, derslik sayısının artırılamaması, öğretmenlere yönelik norm kadro ve yer değiştirme odaklı sorunlar, okulların fiziki donanımlarının yaş gruplarına uygun şekle getirilmesindeki eksiklikler ve benzeri sorunlar, yapılan reformların hak ettiği kamuoyu desteğinin elde edilmesine engel olacak mahiyettedir.”

Türk Eğitim Sen olarak, öğretmenlerimiz adına Ahmet Gündoğdu’ya soruyoruz, peki bütün bu problemlerin oluşacağını, sana ve senin gibilere söylediğimizde, neden bu ihtimalleri hiç düşünmeden, 4+4+4’ü “Biz icat ettik, mucidi biziz, bu teklifi Şura’da Eğitim Bir Sen verdi, diye böbürlenen açıklamalar yaptın.Neden Hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığını uyardın, şimdi çıkıp zamanında bu uyarıları yapanları, “-4 + 4 +4 yeni eğitim sistemine karşı çıkanlar, ideolojik bakış ve saplantı içerisinde olan kişi ve kuruluşlardır.” Diyerek suçluyorsun, neden bu konuda bizim de Ömer Dinçer kadar sorumluluğumuz vardır, özür dileriz diyemiyorsun.

Sizin gibi sendikalar ve sorumsuz yöneticiler sebebiyle kaç bin öğretmenin mağdur edildiğinden haberdar mısınız? Kaç sınıf öğretmeninin düzeninin bozulduğunu, okullarımızın alt üst edildiğini, öğretmenlerin pek çoğunun bu sistemin yan etkileri sebebiyle tayin isteğinin gerçekleşmediğini biliyor musunuz? Bu sistem sebebiyle ilk atamada sadece 341 sınıf öğretmeni atamasının yapılabildiğinin farkında mısınız?

Ahmet Gündoğdu, artık sizin ve sendikanızın 4+4+4 siteminin getirdiği problemlerle ilgili konuşma, çözüm önerme hakkınız kalmamıştır. Bu kadar problem üreten bir sistemi hala REFORM diye savunmanız, bu sözde reformun getirdiği sıkıntı ve acılardan hala haberdar olmadığınız anlamına gelmektedir.

Millete saygılı olmayı öğrenin, bir şey yapmayın ama bu sistemin ne anlama geldiğini görenlere, anlayanlara hakaret etmeyin. Öğretmenlere hakaret etmeyin, onların acılarına, hiç olmazsa saygılı olun. Bakan Ömer Dinçer’i eleştirme hakkınız yoktur, Ömer Dinçer üzerinden kendinizi ve sendikanızı kurtarmaya çalışmayın, kimse bunu yemiyor. Ömer Dinçer dahi bu sistemi sizin kadar iştahlı savunabilmiş değildir. En azından, sizin gibi çıkıp “Bu sistemin mucidi benim. dememiştir.” Gündoğdu, emin ol, Ömer Dinçer dahi sizi sorumluluktan kurtaramaz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.