"Şubatta 50 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalıdır"

"Şubatta 50 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalıdır"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘100 bin öğretmen adayı atarsak hiçbir öğretmen ek ders alamaz’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Koncuk, “Siz ek dersi kaygı etmeyin Sayın Bakan...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘100 bin öğretmen adayı atarsak hiçbir öğretmen ek ders alamaz’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Koncuk, “Siz ek dersi kaygı etmeyin Sayın Bakan, siz işinizi yapın ve öğretmen atayın’ dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın İsmet Yılmaz ‘100 bin öğretmen adayı atarsak hiçbir öğretmen ek ders alamaz’ demiş. Biz de diyoruz ki siz 100 bin öğretmen atayın kimse de ek ders almazsa almasın. Siz ek dersi kaygı etmeyin Sayın Bakan, siz işinizi yapın ve öğretmen atayın.

Sayın Bakan size hatırlatmak isterim, zaten şuan 60 binden fazla ücretli öğretmeni ek ders ücreti karşılığı çalıştırıyorsunuz. Norm kadroya göre 100 bin öğretmen açığımız varsa öğretmenler ek ders de alabilir demektir. Yani sıkıntı yok.

Sayın İsmet Yılmaz sürekli açıklama yapıyor ama ortada bir şey yok. Hani öğretmen alımında geçti kaldı sistemi uygulanacaktı. Mevzuatı bir an önce değiştirin de bu gençler rahat bir nefes alsın.100 bin değilse bile Şubat'ta 50 bin atama yakışır. Bekliyoruz.”

Genel Başkan ayrıca, Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı ile ilgili açıklama da yaptı. ÖYP’liler ile ilgili ortak bir karar ortaya konulması gerektiğini ifade eden Koncuk, YÖK’ten yeni bir adım beklediklerini söyledi.

Koncuk şunları kaydetti: “ÖYP'liler konusunda ortak bir karar ortaya konulmalı ve çifte standart ortadan kaldırılarak endişeler giderilmelidir.

Yoksa her üniversite farklı uygulamalar yapacak, yeni haksızlıklar yaşanacaktır. YÖK'ten yeni bir adım bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.