Şube Müdürlüğü Meclise Tekrar Mı Geliyor?

Şube Müdürlüğü Meclise Tekrar Mı Geliyor?

MEB Şube Müdürlüğü Meclise Tekrar Mı Geliyor?

MEB Şube Müdürlüğü atamalarında sular durulmuyor. 

Sendikalar tarafından yargıya taşınan MEB Şube Müdürlüğü atalamarında, yargıdan iptaller gelmişti. 

Yargı, sadece mülakat puanına göre atama yapılamayacağına hükmetmişti.

Bu kararın ardından, MEB yetkilileri kararın geçmişe uygulanmayacağını, bu tarihten sonra yapılacak atamalarda uygulanacağını savunmuşlardı. 

Mahkemelerden yeni kararlar geldikçe, bu sefer TBMM'de torba yasa içerisine konulan ek bir madde ile sorun çozülmeye, yani şube müdürü atamalarının iptal edilmeyecek şekilde düzenleme yapılması gündeme gelmişti.

O dönemde, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk duruma müdahale etmiş, mecliste torba yasa içerisine konulmak istenen bu ek maddeye engel olmuştu. Koncuk, komisyondaki milletvekilleri ile tek tek görüşerek sorunun bu şekilde halledilemeyeceğini, daha da içinden çıkılmaz bir hal alacağını, haksızlıklara neden olacağını ifade etmişti.

Torba yasa içerisine konulan zaten çok sayıda maddenin kısa sürede meclisten geçmesini isteyen Ak Parti, şube müdürlüğü ile ilgili ek düzenlemeden vaz gemişti.

Yakın zamanda, Mardin'de ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konu hakkındaki bir soru üzerine açıklamada bulunmuş, şube müdürlüğü atamalarının yazılı ve mülakat sonuçlarının birlikte değerlendirilerek yenileneceğini ifade etmişti.

Aldığımız duyumlara göre, şube müdürlüğü konusunda geri adım atmak istemeyen MEB, atamaların aritmetik ortalama ile yeniden yapılmaması için, yasal bir düzenleme hazırlığı içerisindedir. 

MEB koridorlarında bu konu konuşulmakta ve tartışılmaktadır.

Bu konuya ilişkin meclis tarafından yeni bir düzenleme yapılıp-yapılmayacağını bilmiyoruz. Bu konu ne zaman meclisin gündemine gelir o da belli değil. Hatta belki de hiç gündeme gelmeyecektir.

Ancak bildiğimiz bir şey var ki, o da MEB ne yapacağına karar vermeli ve bir an evvel uygulamaya geçmelidir. 

Yoksa, bu konular gündeme gelmeye, kamuoyunda ileri-geri tartışılmaya devam edecektir. 

Teoman Yalçın

www.turkiyeegitim.com

Yasal Uyarı: Bu yazının tüm hakları turkiyeegitim.com'a aittir. "www.turkiyeegitim.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum