Şube Müdürlüğü Mülakatında Sabotaj Var Mı?

Şube Müdürlüğü Mülakatında Sabotaj Var Mı?

Şube Müdürlüğü Mülakatında Sabotaj Var Mı?

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 10-28 Şubat Tarihleri arasında Şube müdürlüğü Sınavını Kazanan 5963 adayı Başkent Öğretmenevinde Mülakata aldı.

Bu mülakatlar sırasında paralel yapının basındaki temsilcileri mülakatlarda kurşun kalem kullanıldığından tutunda hesap makinesi kullanılmasına kadar birçok bilgi kirliliği ve adayları olumsuz etkileyici yayınlar yaptılar.

Mülakatlar açıklandığında ise görev tamamlanmış, amaca ulaşılmış ve yapılan yayınlar etkisiyle komisyonlar tesir altına alınarak ileride MEB’i yönetebileceği düşünülen isimler yüksek puanla kazananlar listesine girdirilmişti. 7 Mart’ta mülakat sonuçları açıklandığında bu yapının yayın organlarında bir tek olumsuz haber yer almaması dikkat çekicidir.

Yazılı sınavdan düşük puan alan adaylara çok yüksek puanlar verilerek kesinlikle kadro almaları sağlanmak istenmiştir. Peki, mülakatlar sırasında neler yaşandığını hep birlikte hatırlayalım:

1-Mülakata girecek kişiler Eğitim Bir Sen üyeliğinden istifa ettirilmemiştir.  Mülakatı geçmesi istenenler Eğitim Bir Sen’e üye yapılmıştır.

2-Çeşitli basın yayın organlarındaki olumsuz haberlerle Komisyon üyelerinin paralel yapı elemanlarına karşı olumsuz tavır takınmaları engellenmiş, aksine olumlu tavır takınmaları sağlanmıştır.

3-Kendilerine yakın olmayan isimler üzerinde manipülasyon yapılarak, paralelci olarak tanımlanması sağlanmış, paralelci ve paralelci olmayanların birbirine karıştırılması sağlanmıştır.

4-Torba kanunun çıkmasından faydalanılarak komisyon üyelerine tesir edilmiş, her bir isim için farklı üyeler üzerinden devreye girilerek birbirinden habersiz olarak daha çok elemanlarının kazanması sağlanmıştır.

5-Yine bu yapı geçmiş dönemlerde kendileriyle yolları birkaç kez kesişmiş olan ve kesinlikle kullanamayacaklarını düşündükleri kişileri değişik kanallardan paralelci diye fişlemiş, her şekilde kullanabilecekleri asıl elemanlarını gizlemişlerdir.

6-Eğitim Bir Sen şube başkanı ve yöneticilerine 70 civarı puan verilerek kazanmaları fakat atanamayacak olmaları sağlanmıştır. Böylece Eğitim Bir Sen içerisinde küskünler topluluğu oluşturulmak istenmiştir.

7-Değişik zamanlarda Milli Görüş çizgisindeki kurum ve kuruluşlarda, derneklerde görev almış birçok kişi paralelci ithamıyla fişlenmiştir.

Sonuç olarak 1880 kişinin mülakatlara itiraz etmiş olması, mülakatların diğer kurum sınavlarında olduğu gibi bu mülakatta da bu yapının aktif olarak yer aldığını göstermiştir. Bu defaki strateji kendi sadık elemanlarını yerleştirmek ve kullanamayacaklarını düşündüklerinin elenmesini sağlamak üzerine kurgulanmıştır…

Fatih Keskin

Eğitim Yöneticisi

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum