Şube Müdürlüğü Yeniden Değerlendirilecek

Şube Müdürlüğü Yeniden Değerlendirilecek

Şube Müdürlüğü Atamaları Yeniden Değerlendirilecek

Edindiğimiz bilgilere göre Danıştay 2.dairesi MEB Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği ile ilgili kararını vermiş.Sonucun taraflara önümüzdeki hafta içerisinde tebliğ edileceği ,yönetmelikle ilgili beş maddenin yürütmesinin durdurulmuştur.

Bunların içinde şube müdürlüğüne atamayı düzenleyen 16 ve 21.maddenin de yürütmesini durdurulmuştur. Daha öncede Danıştay 5.dairesi devlet memurları görevde yükselme yönetmeliğinin 12/B maddesinin sözlü sınav ile atama bölümünün yürütmesini durdurmuştu.
 
MEB Görevde yükselme Yönetmeliğinin yürütmesi durdurulan maddeleri
16.maddesi Sözlü Sınav(baraj) :Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.
 
MADDE 21 - (1) Bu Yönetmelikte belirtilen görevlere ilişkin boş kadrolara; şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürleri bakımından sözlü sınav, diğer görevler bakımından yazılı sınav sonuçları esas alınarak oluşturulan başarı listeleri üzerinden, tercihler de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre atama yapılır.
 
MEB Danıştay kararlarını  dikkate alarak şube müdürlüğü atamalarını yazılı ve sözlü puanlara göre değerlendireceği tekrar mahkemeden dönmemesi için yazılının sözlüden biraz daha fazla (yazılının % 51 sözlünün %49) tutulacağıdır.


Yazılı ve sözlü puan değerlendirilmesi sonucuna göre MEB ‘in değerlendirme yaptığı bunun sonucunda atanan dört yüz kişinin bundan olumsuz olarak etkilendiği bu kişilerin şuan atandığı yere atanamayacağı, MEB yazılı ve sözlü puana göre yapılan değerlendirme sonucuna göre yeniden tercih hakkı vereceği şeklindedir.

Yazılı düşük olup ,yüksek sözlü puana göre atması yapılan şube müdürlerinin oldukça stres içinde oldukları bir çoğunun görevlerine başlamadığı, göreve başlayanlarında atandıkları yerlere evlerini taşımadıkları şeklindedir.

MEB bir an önce endişeleri gidermek için konuyla ilgili bir açıklama yapması gerekmektedir.
 
Selam ve Saygılarımla
 
Fatih GENÇ
Eğitim Yöneticisi

kamu.tv.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum