Şube Müdürlüğüne Mülakat Geliyor

Şube Müdürlüğüne Mülakat Geliyor

Şube Müdürlüğüne Mülakat Geliyor 567 sayılı Devlet Memurları Kanununda kapsamlı bir değişikliğe gidileceği konusu gündemdeki yerini korurken, görevde yükselme uygulamalarına ilişkin düzenlemede de değişiklik hazırlıkları yapılıyor.

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda  kapsamlı bir değişikliğe gidileceği konusu gündemdeki yerini korurken, görevde  yükselme uygulamalarına ilişkin düzenlemede de değişiklik hazırlıkları yapılıyor.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları tarafından yürütülen ve tamamlanma aşamasında olan görevde yükselme  genel Yönetmeliği değişikliği çalışmaları arasında, görevde yükselme ve unvan  değişikliği yazılı sınavları sonrasında ayrıca bir de sözlü sınav yapılması da  yer alıyor.
 
18/04/1999 tarihinde yürürlüğe giren “Kamu Kurum  ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel  Yönetmelik”; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve  personel planlaması esas alınarak, memurlar ve 399 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli  personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemiştir.
 
Yönetmelik, kapsamdaki unvanlara ilişkin görevde  yükselme ve unvan değişikliklerinin yazılı sınav sonucuna göre yapılacağını şart  koşması nedeniyle, bu sınavlar sonucunda yapılan atamalara ilişkin şüpheleri  büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır.
 
Söz  konusu Yönetmeliğe göre;
 
-Görevde yükselme kapsamındaki görevlere  atanabilmek için, görevde yükselme eğitimini tamamlamak; eğitim sonrası girilecek yazılı sınavda en az yetmiş puan alarak başarılı olmak; başarı sıralamasında duyurulan boş kadro sayısından aşağı olmamak gerekir.
 
Öte yandan, görevde yükselme eğitimine  alınacakların sayısı, duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısının üç katını geçememektedir.
 
-Unvan değişikliği kapsamındaki görevlere (en az  ortaöğretim düzeyinde meslekî veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara)  atanabilmek için,  girilecek yazılı sınavda en az yetmiş puan alarak başarılı olmak; başarı sıralamasında duyurulan boş kadro sayısından aşağı olmamak  gerekir.
 
Üzerinde çalışılan  değişiklik
 
Yönetmelikte yapılması düşünülen  değişikliklerden en dikkat çekeni, görevde yükselme ve unvan değişikliğine  ilişkin yazılı sınav sonrası sözlü sınav uygulamasının getirilmesi  olmaktadır.
 
Yapılacak düzenleme ile;
 
-Görevde yükselme eğitimine alınmada geçerli  olan, duyurulan boş kadro sayısının 3 katı adayın eğitime alınması kuralının  kaldırılarak nitelikleri tutan tüm personelin görevde yükselme eğitimine  alınması,
 
-Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavlarında başarılı sayılma barajının 60’a çekilmesi,
 
-Yazılı sınavda başarılı olan personelden,  sınavdaki başarı sıralamasına göre duyurulan kadro sayısının 3 katı aday arasına  girenlerin sözlü sınava alınması,
 
-Sözlü sınav sonucunda başarı sıralamasında  duyurulan boş kadro sayısı kadar adayın görevde yükselmesinin veya unvan  değişikliğinin yapılması yoluna gidileceği bekleniyor.
 
Memurunyeri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.