Şükrü Kolukısa: Ekonomik istikrar siyasi istikrara bağlıdır

Şükrü Kolukısa: Ekonomik istikrar siyasi istikrara bağlıdır

Şükrü Kolukısa, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yakın tarihte tecrübe ettiklerinin yeni nesillerin başına gelmemesi için ter döktüklerini belirterek, “Artık bedel ödenmesin, hak kayıpları olmasın, enerjimiz iç çatışmalarla berhava olmasın. İstediğimiz, yapmaya çalıştığımız, olmasını beklediğimiz, uğruna mücadele verdiğimiz şey, normalleşen, demokratikleşen, özgürleşen, feraha kavuşan bir Türkiye. Böyle bir ülkede yaşamak, hepimizin arzusudur. Bu nedenle, ayrışmak yerine birleşmeli, yeni ve daha güçlü bir Türkiye için beraber çalışmalıyız” dedi.



 

Şükrü Kolukısa, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programına katıldı. Şube yönetimleri, üyeler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Kolukısa, “Terimizin buhar olmaması, emeğimizin değeri için ‘Yeni Türkiye’ye ‘evet’ diyor, bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomik istikrar siyasi istikrara bağlıdır

Ekonomik istikrarın siyasi istikrara bağlı olduğunu dile getiren Kolukısa, şöyle konuştu: “Üretimin artması, işsizliği azaltacak istihdam rakamlarına ulaşılması için vesayetten uzak, milletin egemen olduğu daha demokratik bir sisteme ihtiyaç var. Hiçbir sistem eleştirilemez veya değiştirilemez değildir. Bütün sistemler sosyolojik ihtiyaçlardan, siyasetin gün içerisinde taşıdığı şartlardan etkilenir ve ihtiyacı karşılayamadığı zaman değişim, dönüşüm kaçınılmaz olur. Önemli olan, herkes için adaleti sağlayabilmek, kamusal adalet duygusunu zedelemeden, herkesin kamusal olarak var olabilmesini, her hâlükârda insan onurunun korunduğu bir sistemi temin edebilmektir.”
 


Mevcut sistem halkın gözünden düşmüştür

“Mevcut sistem, darbelerle, muhtıralarla, krizlerle, kirli pazarlıklarla, defalarca kurulup yıkılan hükûmetlerle, bir gecede insanını fakirleştiren sömürüye açık yanıyla yıpranmış ve halkın gözünden düşmüş bir sistemdir” diyen Kolukısa, “Geçmişten ibret alan aklıselim bir insanın, mevcut sistemle yarınının güvencede olmadığını, kamu görevlilerinin, üreten insanların emeğinin değerinin her zaman risk altında olduğunu görmemesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Millî mücadele yıllarındaki istiklal ve istikbal bilinciyle, şehitlerin miras bıraktığı ruhla ve 15 Temmuz işgal girişimine karşı sergiledikleri duruşla, toplumsal gerçeklerle örtüşen, kendi medeniyet değerleriyle bezeli, evrensel normları içinde barındıran bir anayasayı ve yepyeni bir sistemi hep birlikte inşa etmek zorunda olduklarını vurgulayan Kolukısa, şunları söyledi:

“İstikrarsızlığın, krizlerin olmaması, enflasyonun tavan yaptığı dönemlere dönülmemesi, emeğin değersizleşmemesi için, tarihten aldığımız dersler ışığında, çift başlılığa son veren yeni anayasa değişikliğini destekliyoruz.”



 

Kamu görevlilerinin bugününü olduğu gibi, yarınını da düşünerek hareket ediyoruz

Bir emek örgütü olduklarını, kamu görevlilerinin bugününü olduğu gibi, yarınını da düşünerek hareket ettiklerini kaydeden Kolukısa, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir daha 27 Mayısları, 12 Martları, 12 Eylülleri, 28 Şubatları, e-muhtıraları, darbe girişimlerini, 15 Temmuzları yaşamak istemiyoruz. Yakın tarihte tecrübe ettiklerimizin çocuklarımızın başına gelmemesi istiyoruz. Artık bedel ödenmesin, hak kayıpları olmasın, enerjimiz iç çatışmalarla berhava olmasın. İstediğimiz, yapmaya çalıştığımız, olmasını beklediğimiz, uğruna mücadele verdiğimiz şey, normalleşen, demokratikleşen, özgürleşen, feraha kavuşan bir Türkiye. Böyle bir ülkede yaşamak, hepimizin arzusudur. O halde kamplaşmadan, ayrıştırmadan, hep birlikte bu yolda yürümeliyiz.”

Programda, Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Önder Uçak, Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de birer konuşma yaptılar. 







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.