Talat Yavuz: Başarımızın arkasında adanmış yürekler ve bu yüreklere vefa vardır

Talat Yavuz: Başarımızın arkasında adanmış yürekler ve bu yüreklere vefa vardır

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, İstanbul 4 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Vefa Gecesi’ne katıldı. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan program, Şube Başkanı Bilal Duran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, İstanbul 4 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Vefa Gecesi’ne katıldı. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan program, Şube Başkanı Bilal Duran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Talat Yavuz, Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir /Yeter bize vefa elbiseleri’ mısralarıyla başladığı konuşmasında, hak ve özgürlük mücadelesinin her anında, çağı kurtarma derdinde olan fedakâr yüreklerin, vefakâr ve cefakâr yiğitlerin emeğinin bulunduğunu söyledi.

Sıkıntılı dönemlerden bugünlere çalışarak, mücadele ederek, bedel ödeyerek geldiklerini ifade eden Yavuz, “Sendikacılığın yönünü ve yöntemini değiştiren bu başarının arkasında, adanmışlıkta ve cefada ortaklık var. Bizi biz yapan değerlerimiz için çalışmaya ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bunun içindir ki, birlerle başlayan yolculuğumuz bugün yerküre ölçeğinde yankılanıyor” dedi.

Bugüne kadar, korkmadan ve korkutmadan, kimseyi ötekileştirmeden emek için mücadele ettiklerini kaydeden Yavuz, “Medeniyet coğrafyamıza, tarihe, insanlığa, küresel zulme direnen yiğitlere, direnişe vefa gösteriyoruz. Tarihimize, alın terimize, yol yürüdüklerimize, mirasa ve mirası devraldıklarımıza vefa gösteriyoruz. Dünden bugüne, bugünden yarına bu kutlu mücadeleyi omuzlayanlara vefa gösteriyoruz. Sendikamız, Eğitim-Bir-Sen, bu anlayıştan hareketle din, dil, renk, cinsiyet ayırt etmeyen bütün insanlar için adalet isteyen, zulme karşı dayanışmayı öneren bir mefkûre üzerinde yükselmiştir. Bugüne kadar, korkmadan ve korkutmadan, kimseyi ötekileştirmeden; sataşma, çatışma ve kamplaşma yerine emek için müzakere, mücadele ve pazarlığı tercih ederek yol aldık, almaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yavuz, yaşanan zorlukların, karşılaşılan sorunların örgütlü bir yapı ile çözüldüğünü, sendikanın varoluş sebeplerini, özlük ve özgürlük mücadelesini hiç durmadan sürdürdüklerini, sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Talat Yavuz ile on yılı aşkın bir tanışıklığının olduğunu ifade ederek, Yavuz’a yeni görevinde başarılar diledi.

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Cesur Öztürk’ün de bir selamlama konuşması yaptığı toplantıya Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, AK Parti Adalar İlçe Başkan Vekili Fahrettin Özdemir, Eğitime Destek Platformu yöneticileri Şerafettin Taştan ve Mükayil Bektaş, Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube başkanları, ilçe millî eğitim müdürleri, eğitim yöneticileri, eğitim çalışanları ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Ziyaretler

Talat Yavuz, Kartal İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nü, Tuzla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nü, Kartal Şehit Koray Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ve Pendik Çamçeşme İlkokulu’nu ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.