Talat Yavuz: Eğitim çalışanlarının, sivil toplumun ve mazlumların sesi olduk

Talat Yavuz: Eğitim çalışanlarının, sivil toplumun ve mazlumların sesi olduk

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Tekirdağ Şubesi’nin Çerkezköy’de düzenlediği il divan toplantısına katıldı. Kayseri’de üniversiteleri ziyaret eden Yavuz, rektörlerle bir araya gelerek, üniversite çalışanlarının sorunlarını görüştü, talep...

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Tekirdağ Şubesi’nin Çerkezköy’de düzenlediği il divan toplantısına katıldı. Kayseri’de üniversiteleri ziyaret eden Yavuz, rektörlerle bir araya gelerek, üniversite çalışanlarının sorunlarını görüştü, talep ve beklentilerini dile getirdi.

Eğitim gündemine, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne ve sendikal çalışmalara dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Talat Yavuz, kamu görevlilerinin taleplerini kazanıma dönüştürerek emeğin, demokratikleşme süreçlerindeki sivil duruşuyla milletin, zulme uğrayanlara eylemlerle ve insani yardımlarla destek vererek mazlumların sesi ve sözcüsü olduklarını kaydetti.

Kendilerini güçlü kılanın, el birliği etmek, omuz omuza vermek, örgütlü mücadele olduğunu belirten Yavuz, “Artık vesayetçi bir sınıfın kayıt ve şartları altında yaşamıyoruz. Kazanımlarımızın, can yakıcı sorunlarımızın bittiği anlamına gelmediğini de hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak içinde yaşadığımız dinamik dünya, her gün yeni meydan okumalarla karşımıza çıkmaktadır. Biz meydan okumalarla baş edebilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz, etmeliyiz” dedi.

Yavuz, sendika olarak, mücadele vererek, ter akıtarak elde ettikleri toplu sözleşme ikramiyesi hakkının CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurların elinden alındığını hatırlatarak, “Mahkemeye başvuran ana muhalefet partisi neye dava açtığını, karar veren Anayasa Mahkemesi ise verdiği kararla neye sebep olacağını bilmiyor. Ana muhalefet partisinin sicili aslında daha kabarıktır. Yıllarca kamuda başörtüsüne karşı çıkıp yapılan bütün düzenlemeleri mahkemeye taşıyan ve sivil toplumun önderliğinde milletimizin yasağı fiilen çöpe atması üzerine çaresizce, ‘başörtüsü problemini biz çözdük’ diyebilen bir ana muhalefetimiz var. Toplumsal hareketler eğer karşılık bulduysa önünde durulmaz. Su akar yatağını bulur. Kararla kimsenin kafası karışmasın. Sebep olanların kendilerini ifade edebilmek için nasıl çaresizlik içinde kıvrandıklarını ibretle izliyoruz ve bunu unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Gazze’de bir soykırımın yaşandığını söyleyen Yavuz, “Çoğu çocuk olmak üzere 30 binden fazla insan bombalar altında can verdi. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler, pazar yerleri, yardım kuyrukları vuruluyor. Açlık, sefalet, fosfor bombaları, işkence; insanlık dışı ne varsa Gazze’de yaşanıyor. Çocuklar, anneler, yaşlılar ekmek kuyruğunda katlediliyor” diye konuştu.

“İnsanlığın kalbi Gazze için atıyorsa ama diğer tarafta İslam ülkelerinde ölüm sessizliği, ölüm uykusu varsa, şapkayı önümüze koyup düşünmek zorundayız” diyen Yavuz, “Kardeşlerimizi sadece bombalar değil, bu ölüm sessizliği de öldürüyor. Bu sessizliği bozmak, ölüm uykusuna uyuyanları uyandırmak, dirilişi yaşatmak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de rektörlere ziyaret

Talat Yavuz, Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk ve 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek ile birlikte, Kayseri Üniversitesi Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’u ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ı ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.