Talat Yavuz, gelir dağılımında adalet istedi!

Talat Yavuz, gelir dağılımında adalet istedi!

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, kamu görevlilerinin alım gücünün yükselmesi, ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için adım atılması çağrısında bulunarak, “Bunun yolu gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Bizim örgütlü mücadelemiz de bunu...

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, kamu görevlilerinin alım gücünün yükselmesi, ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için adım atılması çağrısında bulunarak, “Bunun yolu gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Bizim örgütlü mücadelemiz de bunu mümkün kılmak ve yeni kazanımlar oluşturmak içindir” dedi.

Talat Yavuz, Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği’nin divan toplantısına katılarak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in sadece bir emek hareketi olmadığına dikkat çeken Yavuz, “Evet, biz emek örgütüyüz; kamu görevlilerinin haklarını koruyan, artıran, çalışma şartlarını, özlük haklarını insan onuruyla bağdaştırmak için ter akıtan, ülkemizin erdemli sendikal aklıyız ama biz aynı zamanda milletin, ümmetin, insanlığın derdiyle dertlenmeyi emek mücadelesinden ayırmayan soylu bir sendikal hareketiz” dedi.

Sendika olarak, tüm eğitim çalışanları için ter döktüklerini, onların sorunlarını gündeme taşıdıklarını, Kurum İdari Kurulu, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve toplu sözleşme masasında çözümler ürettiklerini kaydeden Yavuz, “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olduğumuzdan bu yana önemli kazanımlara imza attık, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık. Şimdi yeni sorunları çözmek için mücadele ediyoruz. Talebimiz ve beklentimiz, en önemli kazanımlarımızdan biri olan ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan kısımların tamamlanması, gelirler arasında adil dağılımı sağlayacak, enflasyon baskısından koruyacak seyyanen zam yapılması, şef, tekniker başta olmak üzere, birinci dereceye yükselen tüm memurların 3600 ek göstergeye kavuşması, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına alınması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak yapılması, toplu sözleşme dışında unvan bazlı düzenlemelerle bozulan maaş skalasının düzeltilmesi, fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemlerin hakkaniyete uygun hâle getirilmesi, toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının bir an evvel ve mağduriyete mahal verilmeden hayata geçirilmesi, akademik personelin maaş ve ücretlerinin artırılmasıdır. Bu ve benzeri taleplerin, beklentilerin karşılanması, sorunların çözülmesi için mücadelemiz, gayretlerimiz, girişimlerimiz sürecek” şeklinde konuştu.

“Örgütlü gücümüzle bugüne kadar önemli sorunları çözdük. Bunları ve daha fazlasını çözecek olan da yine biziz” diyerek sözlerine devam eden Yavuz, “Örgütlü gücümüzü daha da büyütmek ve 15 Mayıs mutabakatlarından daha güçlü çıkmak için seferberliğimiz sürüyor. Teşkilatlarımızın gayretiyle üye sayımızı daha da artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak yeni başarıların peşinde olduklarını belirten Yavuz, hem kamu görevlileri sendikacılığında değişiklikler yapmak hem de kamu görevlilerinin refahını artırmak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.